Sunday, September 21, 2008

Τολμηρή πρόταση για αναστροφή του πολιτικού κλίματος.

 Γράφει ο
Νίκος Αναγνωσδτάτος
21.9.2008
                                                                      Κηφισιά, 21 Σπτεμβρίου 2008

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ
Προς τον:
Πρόεδρο της Κυβερνήσεως,
κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή,
ΑΘΗΝΑ                  

Θέμα: Τολμηρή πρόταση για αναστροφή του πολιτικού κλίματος.

Αγαπητέ κ.Πρόεδρε,
- Θα γράψω όσο μπορέσω λιγότερα με την προσδοκία να τα διαβάσετε ο ίδιος.
- Ίσως θεωρηθεί μεγάλο θάρρος, ακόμη και αναίδια, να θέλω εγώ ο ασήμαντος να κάνω προτάσεις σε σας, αλλά πιστέψτε με, το κάνω από γενικότερο ενδιαφέρον, μεγάλη εκτίμηση, ακόμη και αγάπη για σας, επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μπορείτε να ξεβαλτώσετε  την ταλαίπωρη τούτη χώρα.

- Είναι πλέον ή βέβαιο, ότι η φαινομενικά προβληματική εικόνα της Κυβερνήσεως, ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗ και ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ, και ξέρουμε γιατί,  από τους γνωστούς τοπικούς και ξένους παράγοντες, που όμως δυστυχώς έχουν επιρρεάσει τους πολίτες, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

- Για την αναστροφή του κλίματος, πέραν των όσων έγραψα στην από 10/9/2008 «ανοικτή επίστολή» μου, προτάσεις οι οποίες αφορούν ομαλές και ήρεμες πολιτικές συνθήκες, τη στιγμή αυτή ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ !
- Ένα τέτοιο ενδέχεται να είναι ο ανασχηματισμός. Αλλά όχι ένας απλός ανασχηματισμός.

- Τον ανασχηματισμό που προτείνω  είναι ο εξής:

1.- Να καταργηθούν όλα τα υφυπουργεία και να αντικατασταθούν από Γεν. Γραμματείες.

2.- ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ  ΟΛΟ ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

3.- Μετά από συνεννόηση με τους υπό παραίτηση υπουργούς, να εξηγηθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να πετύχει το πολιτικό σοκ και να δεχθούν να το στηρίξουν και  ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ, αλλά να οριστούν ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, που να μην έχουν υπουργοποιηθεί στο παρελθόν.




4.- Επειδή είναι βέβαιο ότι οι γνώσεις και η εμπειρία πολλών των παραιτηθέντων υπουργών, είναι και χρήσιμη και αναγκαία, (άλλωστε δεν παραιτήθηκαν λόγω ανικανότητος, αλλά λόγω τακτικής εθνικής ανάγκης), να συμπαραστέκονται και να βοηθούν τους νέους υπουργούς, σιωπηρά, με μια άμεση επαφή και συνεννόηση, μακρυά από τα βλέμματα των ΜΜΕ.          

5.- Οι νέοι πλέον υπουργοί, να εξαγγείλουν τις όποιες διορθωτικές κινήσεις θεωρηθούν αναγκαίες την κρίσιμη τούτη στιγμή, έστω και αν βλάψουν την οικονομία, ξεφεύγοντας από την κυβερνητική πολιτική, διότι είναι προτιμότερο να βλαφθεί πρόσκαιρα η οικονομία, από να βλαφθεί η Ελλάδα κατά πολύ, αν δεν αναστραφεί το αρρωστημένο πολιτικό κλίμα !

Πιστεύω ότι μια τέτοια κίνηση θα σοκάρει, θα εκπλήξει και τελικά θα αποδώσει !

Με άπειρη εκτίμηση και αγάπη
                                                                  



No comments:

Post a Comment