Wednesday, September 14, 2011

Μαθήματα σεβασμού από τον Barosso που απαντά σε επιστολή του αναγνώστη Νίκου Αναγνωστάτου

Μαθήματα σεβασμού από τον Barosso που απαντά σε επιστολή του αναγνώστη Νίκου Αναγνωστάτου.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 14, 2011
Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης, ορμώμενη από φοβικά αλλά και από ολιγαρχικά σύνδρομα αγνοεί τις εκκλήσεις Ελλήνων πολιτών, ο J M Barosso τουλάχιστον δείχνει ότι σέβεται τους ανθρώπους που προβάλλουν τεκμηριωμένες θέσεις. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των “διοικητών” μας που μόνο θέσεις δεν έχουν στην πολιτική που ακολουθούν.
Η επιστολή του Νίκου Αναγνωστάτου, γραμμένη στα Ελληνικά, δημοσιεύθηκε εδώ: Ανοιχτή επιστολή: Η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η έξοδος από την κρίση
Η απάντηση του Μπαρόσο στην εικόνα, πάλι στα Ελληνικά.  (κλικ για μεγένθυση).
Και η ανταπάντηση του Νίκου Αναγνωστάτου:
Κοιν/ση:Έλληνες Ευρωβουλευτές – Βουλευτές

Θέμα: Απαντητική επιστολή σας 12/09/2011

Αγαπητέ κ.Martins,
Σας ευχαριστώ πολύ για την απαντητική επιστολή σας, την οποία μου στείλατε εκ μέρους του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Jose Manuel Barroso, προς τον οποίον παρακαλώ διαβιβάσετε τις ευχαριστίες μου διότι έλαβε υπόψη την επιστολή ενός απλού Έλληνα πολίτη. Ευελπιστώ να μου απαντήσουν και οι υπόλοιποι αποδέκτες.

Προσδοκώ τα σχόλια και οι προτάσεις μου να αξιολογηθούν δεόντως στα πλαίσια των θεσμικών και διοικητικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας και θα σας είμαι ευγνώμων αν με κρατήσετε ενήμερο των συμπερασμάτων και των τυχόν αποφάσεών σας.

Το πρώτο και κύριο θέμα που πρέπει να εξετάσει και να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το κατά πόσο επιθυμεί πράγματι να προχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, διότι αλλιώς δεν είναι ούτε κάν ΕΟΚ. Αν δεν επιθυμεί, να το γνωρίζουμε, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να υποφέρουμε οικονομικά σαν λαός με τις επιταγές της Τρόϊκα και να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο και δρόμο να επιβιώσουμε μόνοι μας, όπως πριν εισέλθουμε στην Ευρωζώνη.

Αν όμως πράγματι επιθυμείτε να ολοκληρωθεί η ΕΝΩΣΗ, τότε θα πρέπει να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις ΑΜΕΣΩΣ, για την επιβίωση του Ευρώ και της Ευρωζώνης και να ορθοποδήσουν οικονομικά οι αδύνατες χώρες με μια κοινή οικονομική πολιτική, είτε όπως την περιγράφω στην επιστολή μου, είτε με έναν τρόπο που σεις θα επιλέξετε.

Να έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι αν είχε επιτευχθεί από την αρχή η ολοκλήρωση της Ένωσης, με κοινή εξωτερική και οικονομική πολιτική και κοινά σύνορα, ως μία Ομοσπονδία κρατών μελών, η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα, διότι οι μεγαλύτερες δαπάνες είναι οι αμυντικές.

Ευχόμενος να βγάλετε τα σωστά συμπεράσματα και να λάβετε τις δέουσες αποφάσεις προς όφελος όλων,
Διατελώ
Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Νικόλαος Αναγνωστάτος

No comments:

Post a Comment