Sunday, November 20, 2011

Η Ελλάδα ως σύγχρονη Ιφιγένεια και η ειδωλολατρία

Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, infognomonpolitics@gmail.com

Αυτό το ιστολόγιο
Η ΛΙΣΤΑ ιστολογΙΩΝ μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η ΛΙΣΤΑ ιστολογΙΩΝ μου
 
 
 

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα ως σύγχρονη Ιφιγένεια και η ειδωλολατρία

Οι σύγχρονοι οικονομολόγοι αναλύουν με ειδωλολατρικά πρότυπα
Όσο και αν έχει ανελιχτεί η επιστήμη και η γνώση περισσεύει και υποτίθεται ότι έχει επιλυθεί κάθε τι που αφορά ή προβληματίζει την κοινωνία αλλά και την επιστήμη, φαίνεται ότι δεν θα λείψουν ποτέ οι «ειδωλολατρικές» και «δεισιδαίμονες» εξηγήσεις των διαφόρων «φαινομένων».

Όπως, σύμφωνα με το «χρησμό», ο Αγαμέμνων θυσίασε την κόρη του Ιφιγένεια για να φυσήξει ούριος άνεμος για την Τροία, έτσι και σήμερα η Τρόϊκα επιβάλει την καταστροφή της Ελλάδας για να σωθεί το Ευρώ, αλλά εις μάτην.
Με την ίδια «ειδωλολατρική» προσέγγιση ερμηνεύονται μόνο τα «φαινόμενα» της οικονομικής κρίσης από τους διαφόρου ποιότητας και σκοπιμότητας οικονομικούς αναλυτές, παραγνωρίζοντας ή παρακάμπτοντας την αιτία της κρίσης, την καρδιά του προβλήματος.
Ορισμένοι περισσότερο θαρραλέοι αποτόλμησαν την ενοχοποίηση της Goldman Sachs ως το κέντρο κατεύθυνσης και ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας. Ενδέχεται η Goldman Sachs να είναι το κυριότερο πλοκάμι του κέντρου προγραμματισμού και αποφάσεων, αλλά είναι μόνο ένα πλοκάμι από τα πολλά που είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο και το καθένα από αυτά δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη του σκοπού που έχει κεντρικά αποφασιστεί.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο στόχος είναι το Ευρώ, έτσι ώστε να ελέγχονται ευκολότερα και αποτελεσματικότερα οι οικονομίες των κρατών μελών της Ευρωζώνης με το εθνικό τους νόμισμα, κάτι που έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη από πέρυσι με άρθρα μου. Τα μεγάλα κεφάλια της Ευρωζώνης; απλά ερμηνεύοντας τα «φαινόμενα» και ενεργώντας σύμφωνα με αυτά, επιβάλουν μέτρα που εξαθλιώνουν τους πολίτες, χωρίς να αποτρέπεται ο κεντρικός κίνδυνος που είναι η κατάρρευση του Ευρώ. Συμβάλουν έτσι, άθελα τους ελπίζω, στην αποδόμηση του Ευρώ και στην τελική κατάρρευσή του.
Έτσι οι «αγορές», ως άλλος Number One στα κατασκοπευτικά έργα του James Bond, επιτυγχάνουν το σκοπό τους και οι ιθύνοντες της Ευρωζώνης κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Δεν αντιλαμβάνονται και κυρίως η Γερμανία που πρωτοστατεί, ότι μας οδηγούν στον γκρεμό με τις εμμονές της κ.Μέρκελ, που στο τέλος είναι αυτή που θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, διότι έτσι κι αλλιώς θα μειωθούν δραματικά οι εξαγωγές της Γερμανίας, στις οποίες στηρίζεται η ευμάρειά της.
Σε ένα από τα τελευταία μου άρθρα, επιγραφόμενο «Ανάγκη επιβίωσης του Ευρώ χωρίς την εξαθλίωση της Ελλάδας», είχα αναλύσει τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο διάσωσης του Ευρώ. Η ιδέα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ΟΛΑ τα ομόλογα ΟΛΩΝ των κρατών μελών της Ευρωζώνης και να έχουμε να κάνουμε μόνο με τη Ε.Κ.Τ., αποστασιοποιούμενοι έτσι από τις «αγορές» και τα πλοκάμια τους. Μεταξύ αυτών είναι και οι Οίκοι Αξιολόγησης οι οποίοι επενεργούν ως μοχλοί αύξησης των επιτοκίων δια των υποβαθμίσεων της δανειοληπτικής ικανότητας του κράτους και κατάρρευσης έτσι της οικονομίας του, ώστε να τα δανείσουν με τους δικούς τους όρους. Σε συνδυασμό στη συνέχεια με την ολοκλήρωση επί τέλους της Ένωσης, με κοινή οικονομική πολιτική ανάπτυξης κ.τ.τ. ώστε να επιτευχθεί η οικονομική σύγκλιση των κρατών μελών. Μόνο έτσι θα επιβιώσει το Ευρώ και η Ευρωζώνη και τα κράτη μέλη θα ανακάμψουν.
Οι καιροί ου μενετοί και η κ.Μέρκελ που κυριαρχεί στην Ευρωζώνη, πρέπει να πεισθεί για τις πιο πάνω ριζικές αποφασιστικές ενέργειες, αντιλαμβανόμενη άλλως τις δυσμενείς συνέπειες για όλους και αυτής της Γερμανίας, παρακάμπτοντας και αγνοώντας τα όποια πλοκαμάκια υπεισέρχονται στις συσκέψεις τους.
Νίκος Αναγνωστάτος
Κηφισιά / e-mail: info@elvian.gr

No comments:

Post a Comment