Tuesday, December 6, 2011

H εξουθένωση των Ελλήνων συνεχίζεται χωρίς σταματημό

Aρχική σελίδα | Αρθρογραφία
H εξουθένωση των Ελλήνων συνεχίζεται χωρίς σταματημό
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Αλήθεια τι Κυβέρνηση έχουμε και τι περιμένουμε από αυτή; Τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν πως αισθάνονται; Είναι ικανοποιημένα από αυτή; Ποιος επωφελείται και ποιος βλάπτεται; Θα επιχειρήσω μια σύντομη απάντηση. 

Κατ’ αρχήν θα χαρακτηρίσω την Κυβέρνηση αυτή, ως Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, αφού τον κύριο κορμό της αποτελούν οι ίδιοι υπουργοί του Γ.Α.Π., με συμπλήρωμα στελέχη του Κ. Σημίτη και με πρωθυπουργό πρώην στέλεχος του Κ. Σημίτη και πρόσφατο σύμβουλο επί των οικονομικών του Γ.Α.Π.. Ακόμη με τον νέο-ορισθέντα ως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον κ. Π. Καψή, ο οποίος μπορεί να είναι ένας ικανός και πετυχημένος δημοσιογράφος, αλλά σκληρός πασοκτζής, υμνητής του Γ.Α.Π. και υβριστής του Σαμαρά, και έδεσε το γλυκό! 

Τι περιμένουμε λοιπόν από αυτή την Κυβέρνηση, παρά μια συνέχιση της προηγούμενης Κυβέρνησης, των σκληρών μέτρων, εξουθενωτικών για τους πολίτες, αφού οι εντολές της Τρόικα είναι οι ίδιες και ο κ. Παπαδήμος συμφωνούσε με την ασκούμενη πολιτική, αν δεν την προέτρεπε, ως σύμβουλος του Γ.Α.Π., Άλλωστε η νέα ημέρα φάνηκε από την αυγή, αφού ο κ. Παπαδήμος συγκρότησε την Κυβέρνησή του με 50 υπουργούς, περισσότερους από την προηγούμενη, αυξάνοντας έτσι τις δημόσιες δαπάνες όταν στόχος είναι η μείωσή τους, κρατώντας τους ίδιους υπουργούς οι οποίοι είναι εκείνοι που έχουν δημιουργήσει την εξαθλίωση και αγανάκτηση των Ελλήνων με την οικονομική πολιτική τους. Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων;  

Η ύφεση συνεχίζεται χωρίς προοπτική ανάκαμψης και οι ιθύνοντες της Ευρωζώνης, δηλαδή η κ.Μέρκελ, δεν προχωρούν στην ολοκλήρωση της Ένωσης, με ενιαία οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, το μέλλον της χώρας μας είναι ζοφερό και δυσοίωνο. Οι Έλληνες θα εξουθενώνονται συνεχώς, με φόβο μεγάλης κοινωνικής αναταραχής.    

Με αυτό το δυσοίωνο μέλλον της χώρας μας, τι περιμένουν η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ και για ποιο λογικό ή ακόμη και εθνικό λόγο στηρίζουν μια τέτοια Κυβέρνηση και συμμετέχουν σε αυτή; Πέραν του αδιεξόδου και του μάταιου της προσπάθειας, μόνο ΣΥΝΕΝΟΧΗ θα αποκομίσουν  και μεγάλο πολιτικό κόστος, 

Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. είναι εν δυνάμει η μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στις επερχόμενες (;) εκλογές, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επαναπροσδιορίσει τη θέση της και την πολιτική της, έτσι ώστε να αποτελέσει την ελπίδα του ελληνικού λαού. 

Ας μη μας διαφεύγει ότι στον προϋπολογισμό εμπεριέχονται, μεταξύ άλλων, τα μέτρα που προβλέπονται από το «Μεσοπρόθεσμο», το οποίο δεν ψήφισαν ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΛΑΟΣ και τούτο αποτελεί μέγιστη αντίφαση, μειωτική για τα δύο αυτά κόμματα. Κατά τη ψήφιση επομένως του προϋπολογισμού, θα πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ μέτρα που υπαγορεύονται από το «Μεσοπρόθεσμο» και ασφαλώς ποτέ το Μνημόνιο ή τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και επουδενί να νομιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο το πρώτο Μνημόνιο. Άλλως τα δύο αυτά κόμματα θα εξαφανισθούν. 

Η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ, αν δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από αυτή την Κυβέρνηση, στην οποία κυρίως η Ν.Δ. είτε εκβιάστηκε είτε παγιδεύτηκε να προσχωρήσει, αποσύροντας 
τους υπουργούς τους, που μόνο ευθύνες τους προσάπτουν. Πέραν του γεγονότος ότι με την συγκρότηση της Κυβέρνησης αυτής, ο Γ.Α.Π. ξέφυγε του ελικοπτέρου και κινδυνεύει να απαλυνθεί αν όχι να ξεχαστεί η καταστροφική πολιτική του. 

Η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στις εκλογές το γρηγορότερο και εντός του Ιανουαρίου, διότι αφού εξασφαλίστηκε η περιβόητη 6η δόση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε την ολοκλήρωση του λεγόμενου PSI, διότι μια εκλεγμένη Κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, μπορεί κι πρέπει να το ολοκληρώσει, εκτός αν η Τρόικα εμπιστεύεται καλλίτερα τον άνθρωπό της. Μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μας πείσει με επιχειρήματα  και όχι με φοβικά σύνδρομα. 

Με σκεπτικό και το αβέβαιο μέλλον της Ευρωζώνης, ας επικρατήσει η σύνεση με εθνικά κριτήρια και μόνο. 


info@elvian.gr 
 

No comments:

Post a Comment