Sunday, January 29, 2012

ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓOYN TO ΔNT KAI ΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ» ΜΑΣ (Olympia)

ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓOYN TO ΔNT KAI ΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ» ΜΑΣ

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 29, 2012


Οι μεγάλοι ηγέτες αναδεικνύονται με τα μεγάλα“ΟΧΙ” και ποτέ με τα “ΝΑΙ”

Είναι τουλάχιστο περίεργο, γα να το πούμε ευγενικά, ακούοντας την Τρόϊκα ότι δήθεν θα μας σώσει δίνοντας μας συνεχώς δάνεια, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα ξεπληρώσουμε Ακόμη δε πιο αξιοπερίεργο, αν όχι αφελές και ανόητο (χωρίς νόημα), εμείς ναδεχόμαστε τη «βοήθεια» μετά φανών και λαμπάδων, να υπογράφουμε λεόντειες συμβάσεις που μας δένουν χειροπόδαρα. Όμως όχι μόνο δεν σωζόμαστε, αλλά όλο και βυθιζόμαστε πιο βαθιά στην ύφεση, στην ανεργία, στην αποστέωση της κοινωνίας.
Σε κινούμενη άμμο μας οδηγούν, αφού στην προσπάθειά μας να … σωθούμε, βυθιζόμαστε βαθύτερα. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να το αντιληφθούμε; Είναι δυνατό οι κυβερνόντες να πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες και συνταγές θα ξεπεράσουμε την κρίση και όχι ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή; Δεν βλέπουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα; Εδώ η κ.Μέρκελ παραδέχεται την αποτυχία του Μνημονίου. Ο πολύς κ.Όλυ Ρεν ομολογεί ότι«τα κάναμε μούσκεμα». Ο κ.Προβόπουλος δηλώνει, έστω και εκ των υστέρων, ότι υπήρχε και άλλος δρόμος. Ακόμη και ο κ.Σιμήτης κατακεραυνώνει τον κ.Παπανδρέου ότι δεν έπρεπε να υπογράψει το Μνημόνιο και τόσοι άλλοι.
Θα ήταν αλαζονικό να ισχυριστώ ότι ήμαστε από τους πρώτους που αμφισβητήσαμε την αποτελεσματικότητα υπαγωγής μας στο ΔΝΤ και την υπογραφή του Μνημονίου, με το άρθρο μας της 14-6-2010 με τίτλο «Η λύση της οικονομικής κρίσης της χώρας μας».Αλλάαξίζει να επισημάνουμε ότι, μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρει: «Οι ντιρεκτίβες της Τρόϊκα, πέραν της δραματικής μείωσης του βιοτικού επιπέδου, προβλέπεται μάλλον αδιέξοδη και οι θυσίες μας και οι συνακόλουθες οδύνες να γίνονται μάλλον επί ματαίω».
Μετά από όλα αυτά, για ποιο λόγο η Τρόϊκα και κυρίως οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας, επιμένουν στην ίδια συνταγή αφού έχουν ομολογήσει την αποτυχία της; Ερώτημα που η μόνη απάντηση που ταιριάζει είναι ότι αλλού αποβλέπουν και όχι στη σωτηρία μας! Οι μάσκες έπεσαν! Χωρίς να πρέπει να γίνω μάντης κακών, αυτονόητων άλλωστε και για οτιδήποτε και αν αποβλέπουν οι «εταίροι» μας και οι συν αυτώ, είναι πλέον ή βέβαιο ότι μόνο σε κακό θα μας βγει! Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο

No comments:

Post a Comment