Monday, May 14, 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΤΣΙΠΡΑ


Κηφισιά,  12  Μαΐου 2012   
            
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΤΣΙΠΡΑ
Τα ανέλπιστα υψηλά ποσοστά του αποκάλυψαν τους απώτερους σκοπούς του    

Γράφει ο                                                                                                                                             Νίκος Αναγνωστάτος

Οι τελευταίες εκλογές έφεραν στην επιφάνεια την λεγόμενη αριστερά, μία έννοια με ιστορική προέλευση και άλλη τόση δράση, αλλά και παραδειγματισμό. Κατά πάσα πιθανότητα η λάμψη που της προσέδωσαν οι εκλογές, να θαμπώσει. Φοβάμαι ότι ο χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας διάγει το Κύκνειο Άσμα του, αφού τα υψηλά ποσοστά που ανέλπιστα πήρε, αποκάλυψαν τους απώτερους σκοπούς του, οι οποίοι ευθύς ως γίνουν αντιληπτοί από τους ψηφοφόρους του, θα απομακρυνθούν τρομοκρατημένοι. Το άστρο του κ.,Τσίπρα, ανέτειλε με τις καταλήψεις των σχολείων το 1990, ως μαθητής τότε, και από τότε ανέρχεται υπέρλαμπρο, όσο οι περιστάσεις δεν απαιτούσαν υπεύθυνες πράξεις. Οι τελευταίες εκλογές το άστρο ανήλθε στο απόγειο και τώρα νομοτελειακά θα πάρει την κατηφόρα, διότι ήλθε η ώρα των πράξεων, δηλαδή της πρόκλησης διακυβέρνησης.
Με μια ευκαιριακή εντυπωσιακή πράγματι αντιπολίτευση, με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», συγκίνησε πολλούς από τους ταλαιπωρημένους από τα εξουθενωτικά μέτρα των Μνημονίων Έλληνες και αρκετοί από αυτούς ψήφισαν τον ΖΥΡΙΖΑ, είτε από αγανάκτηση και οργή, είτε τιμωρητικά για την υπεύθυνη κυβέρνηση, είτε ακόμη και από ελπίδα για μια καλύτερη μοίρα. Οι ψήφοι επομένως που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια πανσπερμία λόγων και επιλογών, εκ των οποίων, κατά την άποψή μου, ένα μικρό μόνο μέρος αυτών προσέβλεπαν σε μια αριστερή διακυβέρνηση. Καμία διεθνής εφαρμογή αριστερών πολιτικών, οποιασδήποτε μορφής και αποχρώσεως, δεν είχε τα προσδοκώμενα από το λαό αποτελέσματα και κατέληξαν είτε σε δικτατορία, έστω και αν την χαρακτήριζαν του «προλεταριάτου», είτε κατέρρευσαν με θόρυβο.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι Έλληνες και ασφαλώς τα γνωρίζει και ο κ.Τσίπρας με τους συντρόφους των συνιστωσών και έτσι έφτασε ο κόμπος στο χτένι, όταν του είπαν «εμπρός κυβέρνησε»! Από τη στιγμή που ξέρει πως δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως το αριστερό του πρόγραμμά, δηλαδή το κομμουνιστικό, «στρίβει διά του αρραβώνος»! Τα περισσότερα κόμματα του προσέφεραν είτε στήριξη είτε ανοχή, με μόνη προϋπόθεση να παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο Ευρώ, κάτι που και ο ίδιος διακηρύσσει, λεκτικά τουλάχιστον. Οπότε δεν είχε ουσιαστικό λόγο να αρνείται να συγκροτήσει κυβέρνηση.
Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι μόλις με την έναρξη εφαρμογής του προγράμματός του, είμαστε ατάκτως έξω από το Ευρώ και ενδεχομένως και από την Ευρώπη. Πέραν των πέντε σημείων που προβάλει στην προμετωπίδα, ως το τυρί για να πιαστούν στη φάκα αμέριμνοι ψηφοφόροι, όλα όσα κρύβονται στο αριστερό του πρόγραμμα, είναι άγνωστα στους πολλούς και μάλιστα επιμελώς διατηρούνται καλυμμένα. Από στελέχη όμως του ΣΥΡΙΖΑ ξεφεύγουν μερικά από αυτά, όπως, η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και ενίσχυσή τους με επίδομα ανεργίας, την ακύρωση των συμβάσεων COSCO, αεροδρομίου, ΟΤΕ, κρατικοποίηση Τραπεζών, δέσμευση των καταθέσεων, φορολόγηση με 75% των λεγόμενων πλούσιων και τόσα άλλα, τα οποία όχι μόνο δεν θα ενισχύσουν τους αδύνατους οικονομικά, αλλά θα διαλύσουν τελείως την ελληνική κοινωνία, όπως έγινε όπου εφαρμόστηκε. Τουλάχιστο το ΚΚΕ είναι ειλικρινές και ξεκάθαρο.
Όλα αυτά είναι απόρροια της μέγγενης του ΔΝΤ και της παρέας του στην Τρόϊκα, οι οποίοι θέλησαν να «διορθωθούν» όλα δια νυκτός, με αποτέλεσμα την εξουθένωση της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι οι Έλληνες ψήφισαν κυρίως με οργή και  την καρδιά τους. Στις επόμενες εκλογές, οι οποίες φαίνονται αναπόφευκτες, ο ελληνικός λαός, συνεκτιμώντας και τα αποτελέσματα της αγανακτισμένης ψήφου που έφερε το αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης , να μην παγιδευτούν σε φρούδες ελπίδες και παχιά λόγια, να εξετάσει προσεκτικά και με σύνεση, ποιος, πως και γιατί, μπορεί να επανεξετάσει τα δεδομένα και να βελτιώσει τις συνθήκες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, με την ελπίδα να δούμε μιαν άσπρη μέρα, άρα να ζηφίσουν με το μυαλό!
Άλλωστε οι συνθήκες το επιτρέπουν, εν όψει και του γεγονότος ότι το momentum στην Ευρώπη έχει αλλάξει και επιτρέπει τις αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις στο Μνημόνιο.        
Νίκος Αναγνωστάτος                                                                                                                        e-mail: info@elvian.gr

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΤΣΙΠΡΑ

Τα ανέλπιστα υψηλά ποσοστά του αποκάλυψαν τους απώτερους σκοπούς του

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Οι τελευταίες εκλογές έφεραν στην επιφάνεια την λεγόμενη αριστερά, μία έννοια με ιστορική προέλευση και άλλη τόση δράση, αλλά και παραδειγματισμό. Κατά πάσα πιθανότητα η λάμψη που της προσέδωσαν οι εκλογές, να θαμπώσει. Φοβάμαι ότι ο χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας διάγει το Κύκνειο Άσμα του, αφού τα υψηλά ποσοστά που ανέλπιστα πήρε, αποκάλυψαν τους απώτερους σκοπούς του, οι οποίοι ευθύς ως γίνουν αντιληπτοί από τους ψηφοφόρους του, θα απομακρυνθούν τρομοκρατημένοι.

Η Αριστερά και το κύκνειο άσμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΤΣΙΠΡΑ

Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Οι τελευταίες εκλογές έφεραν στην επιφάνεια την λεγόμενη αριστερά, μία έννοια με ιστορική προέλευση και άλλη τόση δράση, αλλά και παραδειγματισμό. Κατά πάσα πιθανότητα η λάμψη που της προσέδωσαν οι εκλογές, να θαμπώσει. Φοβάμαι ότι ο χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας διάγει το Κύκνειο Άσμα του, αφού τα υψηλά ποσοστά που ανέλπιστα πήρε, αποκάλυψαν τους απώτερους σκοπούς του, οι οποίοι ευθύς ως γίνουν αντιληπτοί από τους ψηφοφόρους του, θα απομακρυνθούν τρομοκρατημένοι. Το άστρο του κ. Τσίπρα, ανέτειλε με τις καταλήψεις των σχολείων το 1990, ως μαθητής τότε, και από τότε ανέρχεται υπέρλαμπρο, όσο οι περιστάσεις δεν απαιτούσαν υπεύθυνες πράξεις. Οι τελευταίες εκλογές το άστρο ανήλθε στο απόγειο και τώρα νομοτελειακά θα πάρει την κατηφόρα, διότι ήλθε η ώρα των πράξεων, δηλαδή της πρόκλησης διακυβέρνησης.


No comments:

Post a Comment