Wednesday, August 22, 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ως ένα καθαρό και συνετό μυαλό, θα εφοδιαστεί με ισχυρά επιχειρήματα
για αλλαγή στάσης ηγετών της Ευρωζώνης
(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ)

            Γράφει ο                                                                         Κηφισιά, 8 Αυγούστου 2012
           Νίκος Αναγνωστάτος

              Αγαπητέ κ.Γιούνκερ,

            Με όλο τον πρέποντα σεβασμό, απευθύνομαι σε σας ως έναν από τους ολίγους, αν όχι τον μόνο, ο οποίος σκέπτεται και εκφράζεται με σύνεση και ρεαλισμό. Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες προσδοκούμε και ευελπιστούμε να ενεργήσετε ως καταλύτης για να διαλυθεί η σύγχυση, για να το πούμε ευγενικά, η οποία επικρατεί στην Ευρωζώνη, με καθοριστικό ρόλο της κ.Μέρκελ και να ευρεθεί μια αμοιβαία συμφωνηθείσα λύση για βοηθηθεί η Ελλάδα να ξεπεράσει τη δυσκολία, αν όχι τη κατά καταστροφική  κατάσταση.
            Με βάση ότι ανήκουμε σε μια υποτιθέμενη Ενωμένη Ευρώπη, κανένα μέλος αυτής της Ένωσης δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ένα άλλο μέλος εχθρικά. Επομένως προσδοκούμε να πείσετε κάθε μέλος-κράτος, ιδιαίτερα την Γερμανία, να αλλάξουν παντελώς τη στάση τους έναντι της Ελλάδας και να μας συμπεριφέρονται ως μέλος αυτής της Ένωσης, ως εταίρο, κατά τον ίδιο τρόπο όπως θα συμπεριφέρονταν σε μια επαρχία της ίδιας τους της χώρας.
            Αυτός είναι ο τρόπος ο οποίος πρέπει να λειτουργεί και να ενεργεί η Ευρωζώνη. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται η Ευρωζώνη, εκτός του να συνιστά έναν δίαυλο προώθησης προϊόντων αφορολόγητα, κάτι που είναι ανέντιμο και ανήθικο. Όλοι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί. Όλοι πρέπει να δηλώσουμε αν επιθυμούμε να έχουμε μιαν Ενωμένη Ευρώπη με έναν σωστό τρόπο ή να το διαλύσουμε και η κάθε χώρα να αναλάβει τη μοίρα του όσο μπορεί καλλίτερα. Κάτι τέτοιο ίσως να είναι χειρότερο από αυτήν την παρούσα ασταθή κατάσταση, αλλά θα κερδίσουμε την υπερηφάνεια μας και την ανεξαρτησία μας, αντί να επιτρέπουμε στον καθένα να μας συμπεριφέρεται ως ζητιάνους.
            Σε περίπτωση όμως που πράγματι εργαστείτε και να λειτουργήσετε εντός των κανόνων της Ε.Ε., ο καθένας πρέπει να αντιληφθεί ότι τα αυστηρά μέτρα τα οποία μας επιβάλετε, μόνο θα επιδεινώσουν την κατάσταση σε όλους τους τομείς και πρέπι να ακολουθηθούν εποικοδομητικά μέτρα.
            Στην τελευταία μου επιστολή προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης, την οποία επισυνάπτω για ευκολία σας, έκανα τις ακόλουθες προτάσεις, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, είναι σωστές, έντιμες και πραγματοποιήσιμες  για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση.
           
            1.- Επέκταση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος στα πέντε χρόνια, αντί των δύο που είναι θανατηφόρα.
            2.- Η Ε.Κ.Τ. να αναλάβει τη ευθύνη χορήγησης των δανείων που έχτε εγκρίνει, με επιτόκιο το ίδιο που χρεώνονται οι Τράπεζες, δηλαδή μέγιστο 1%. Σε περίπτωση κατά την οποία η ΕΚΤ δεν έχει μια τέτοια αρμοδιότητα, να λάβετε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, να της παρασχεθούν.
            3.- Να μηδενιστεί η συμμετοχή μας στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση, για να πετύχουμε επενδύσεις και ανάπτυξη και έτσι να αυξήσουμε τα έσοδά μας.

            Από τη στιγμή κατά την οποία γνωρίζουμε πλέον όλοι, στόχος είναι το Ευρώ το οποίο είναι πολύ ευάλωτο από το σχεδιασμό του, για να αποφευχθεί η κατάρρευση της Ευρωζώνης, πρέπει να προχωρήσετε το γρηγορότερο δυνατό σε ρηξικέλευθα και τολμηρά μέτρα. Εκτός από την οικονομική και πολιτική ένωση της Ευρωζώνης, η πλέον αποτελεσματική κίνηση, αν είναι δυνατό να εφαρμοστεί, είναι η ΕΚΤ να αγοράσει σταδιακά στην δευτερογενή αγορά, ΟΛΑ τα ομόλογα των κρατών μελών της Ευρωζώνης με οικονομικά προβλήματα, χρεώνοντάς επιτόκιο 1% και κάθε αντίστοιχη χώρα να αποπληρώνει το χρέος της κατά τις οικονομικές της δυνατότητες. Με αυτόν τον τρόπο κανείς πλέον δεν θα δύναται να επιβάλει πίεση στις οικονομίες μας και θα δυνηθούμε έτσι να προγραμματίσουμε ήρεμα την ανάπτυξή μας και την αύξηση του Α.Ε.Π. μας και έτσι θα αποπληρώνουμε τα χρέη/δάνειά μας εγκαίρως.
            Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι η επίσκεψή σας αυτή στην ένδοξη χώρα μας, θα σας εφοδιάσει με ισχυρά επιχειρήματα για να αλλάξετε το κλίμα και συνεπώς τις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης.
           
            Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και προσβλέπω σε μια θετική ανταπόκρισή σας.

            Νίκος Αναγνωστάτος
            e-mail: info@elvian.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 22, 2012
Ως ένα καθαρό και συνετό μυαλό, θα εφοδιαστεί με ισχυρά επιχειρήματα
για αλλαγή στάσης ηγετών της Ευρωζώνης
(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ)

Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
​Αγαπητέ κ.Γιούνκερ,
​Με όλο τον πρέποντα σεβασμό, απευθύνομαι σε σας ως έναν από τους ολίγους, αν όχι τον μόνο, ο οποίος σκέπτεται και εκφράζεται με σύνεση και ρεαλισμό. Με την ευκαιρία της
επίσκεψής σας στην Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες προσδοκούμε και ευελπιστούμε να ενεργήσετε ως καταλύτης για να διαλυθεί η σύγχυση, για να το πούμε ευγενικά, η οποία επικρατεί στην Ευρωζώνη, με καθοριστικό ρόλο της κ.Μέρκελ και να ευρεθεί μια αμοιβαία συμφωνηθείσα λύση για βοηθηθεί η Ελλάδα να ξεπεράσει τη δυσκολία, αν όχι τη κατά καταστροφική κατάσταση.


 

Γράμμα στον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Αγαπητέ κ. Γιουνκέρ,

Με όλο τον πρέποντα σεβασμό, απευθύνομαι σε σας ως έναν από τους ολίγους, αν όχι τον μόνο, ο οποίος σκέπτεται και εκφράζεται με σύνεση και ρεαλισμό. Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες προσδοκούμε και ευελπιστούμε να ενεργήσετε ως καταλύτης για να διαλυθεί η σύγχυση, για να το πούμε ευγενικά, η οποία επικρατεί στην Ευρωζώνη, με καθοριστικό ρόλο της κ. Μέρκελ και να ευρεθεί μια αμοιβαία συμφωνηθείσα λύση για βοηθηθεί η Ελλάδα να ξεπεράσει τη δυσκολία, αν όχι τη κατά καταστροφική  κατάσταση.



No comments:

Post a Comment