Wednesday, June 25, 2014

Η Ε.Ε. ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ



Η Ε.Ε. ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,
ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ
                                                                                                Κηφισιά, 25 Ιουνίου 2014
Προς:Καγγελάριο Γερμανίας κ.Α. Μέρκελ.
Αξιότιμη κ.Καγγελάριε,
Αγαπητή κ.Μέρκελ,
Ένας ανήσυχος Έλληνας όπως είμαι, σας ενοχλώ ενίοτε για θέματα της χώρας μου σε σχέση με την Ε.Ε. Ένα από αυτά είναι και αυτή η επιστολή που σας απευθύνω.
Με όλο τον σεβασμό, πως είναι δυνατό να ζητάτε από την Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. να συμμετέχει στα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, λόγω του Ουκρανικού προβλήματος, και σεις να προσκαλείτε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, στη Σύνοδο των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο, όταν γνωρίζετε την μεγάλη ένταση που έχουμε με το περίεργο αυτό κρατίδιο για το όνομά του?
Δεν έχουμε και εμείς δικαίωμα να επικαλούμαστε την στήριξή από σας και όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., όχι μόνο να μην ονομάζετε το κρατίδιο αυτό Μακεδονία, αλλά να πρωτοστατήσετε και να τους ζητήσετε αν όχι να απαιτήσετε, να ονομάζουν τη χώρα τους με οποιοδήποτε όνομα εκτός από Μακεδονία ή οιοδήποτε παράγωγό του.
Πιστεύω ότι κανείς δεν είναι τόσο ανιστόρητος ώστε να μην γνωρίζει ότι η Μακεδονία ήταν πάντοτε ελληνική από αρχαιοτάτων  χρόνων και ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων βρέθηκαν εκεί το έτος 700 μ.χ. Καμία σχέση δηλαδή με τη Μακεδονία, πέραν του γεγονότος ότι το νότιο τμήμα τους είναι μέρος της Μακεδονίας και θα πρέπει να αισθάνονται ευγνώμονες που δεν το διεκδικούμε, όπως θα έπρεπε.
Και το κυριότερο, όταν γνωρίζετε και σεις και όλοι ότι οι Σλάβοι αυτοί θέλουν το όνομα Μακεδονία επειδή έχουν επεκτατικές βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις από τη χώρα μας. Αυτό εκτός από παράνομο, αντίκειται στις βασικές αρχές της Ε.Ε..
Το γεγονός ότι είστε ένα μεγάλο και οικονομικά ισχυρό κράτος, θα περίμενε κανείς να πρωτοστατήσετε  στην εφαρμογή του σωστού και του δίκαιου, διότι άλλως ονομάζοντας τα Σκόπια Μακεδονία είναι αυθαιρεσία, γνωρίζοντας το απύθμενο θράσος τους.
Ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε. που πιστεύουμε ότι είμαστε, έχοντας τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, απευθυνόμαστε σε σας,  να πάρετε την πρωτοβουλία για να ληφθεί μια κεντρική απόφαση όλων των κρατών της Ε.Ε. και να σταλεί τελεσίγραφο προς τα Σκόπια να ξεχάσουν αμέσως το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του. Αυτό είναι ιστορικά και πολιτικά ορθό και δίκαιο και πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να λήξει για πάντα αυτή η περίεργη όσο και λανθασμένη υπόθεση, που μπορεί να δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες, χωρίς λόγο.
Ίσως θεωρήσετε αυτήν την επιστολή ακόμη και ως θρασεία, εντούτοις προσδοκώ να αντιληφθείτε τα αισθήματά μου ως Έλληνα, ο οποίος αισθάνεται βαθιά προσβεβλημένος, ότι κάποιοι επιβουλεύονται μέρος της χώρας μου, με έναν τόσο θρασύ τρόπο και πάνω από όλα, να έχουν την στήριξη μερικών κρατών για τα δικά τους συμφέροντα, αλλά γελοίως ασήμαντα συμφέροντα.
Με την προσδοκία να έχω μια θετική ανταπόκρισή σας, Διατελώ
Όλως υμέτερος
Νίκος Αναγνωστάτος
thiakos.blogspot.com
(Στάλθηκε μεταφρασμένο στην Αγγλική)
elliniki gnomi 

Να ξεχάσουν το όνομα Μακεδονία

Του Νίκου Αναγνωστάτου. Η Ε.Ε. να στείλει τελεσίγραφο στο Σκόπια, να ξεχάσουν το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του.
Προς:Καγγελάριο Γερμανίας κ.Α. Μέρκελ.
Αξιότιμη κ.Καγγελάριε,
Αγαπητή κ.Μέρκελ,
Ένας ανήσυχος Έλληνας όπως είμαι, σας ενοχλώ ενίοτε για θέματα της χώρας μου σε σχέση με την Ε.Ε. Ένα από αυτά είναι και αυτή η επιστολή που σας απευθύνω.


Τελεσίγραφο στα Σκόπια να στείλει η ΕΕ

Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Προς: Καγκελάριο Γερμανίας κ. Α. Μέρκελ.

Αξιότιμη κ. Καγκελάριε,
Αγαπητή κ. Μέρκελ,

Ένας ανήσυχος Έλληνας όπως είμαι, σας ενοχλώ ενίοτε για θέματα της χώρας μου σε σχέση με την Ε.Ε. Ένα από αυτά είναι και αυτή η επιστολή που σας απευθύνω.

Με όλο τον σεβασμό, πως είναι δυνατό να ζητάτε από την Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. να συμμετέχει στα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, λόγω του Ουκρανικού προβλήματος, και σεις να προσκαλείτε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, στη Σύνοδο των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο, όταν γνωρίζετε την μεγάλη ένταση που έχουμε με το περίεργο αυτό κρατίδιο για το όνομά του;

No comments:

Post a Comment