Tuesday, November 3, 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ



Οι διαπρύσιοι κήρυκες στην απέναντι ακτή είναι μία αριστερή ιδεοληψία
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ
Η Ε.Ε. να απαιτήσει από την Τουρκία να περιφρουρήσει τα παράλιά της
          Γράφει ο                                                          Κηφισιά, 4η Νοεμβρίου 2015
Νίκος Αναγνωστάτος

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ το 1937, είπε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι, «θέλετε να ξεμπερδεύετε με την αριστερά; Δώστε τους να κυβερνήσουν τέσσαρες - πέντε μήνες»! Εδώ φαίνεται ότι χρειαζόμαστε περισσότερο. Μα, θα διερωτηθεί κανείς, ο Τσίπρας είναι αριστερός; Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ακόμη. Όμως η Ευρωζώνη διαταράσσει τις όποιες ντόπιες  ορέξεις και διατάσει τα γενόμενα και έτσι διαψεύδει τη ρήση του Τσώρτσιλ, προς το παρόν τουλάχιστον.
Το τρίτο Μνημόνιο, εργαλείο αποτροπής φαντασιώσεων, αλλά και επιβολής τάξης και νοικοκυρέματος, είναι ίσως το χειρότερο των δύο προηγουμένων και όχι αναπόφευκτο, χωρίς πολλές αναλύσεις, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε, έστω και με επώδυνο και μέχρις εξαθλίωσης τρόπο, αν θέλουμε να βγούμε κάποια στιγμή στο ξέφωτο και να απολαύσουμε μιαν άσπρη μέρα. Η εφαρμογή του ασφαλώς δεν εμπεριέχει αριστερή πολιτική, αλλά φιλελεύθερη και χωρίς κοινωνικό πρόσωπο. Διότι η κοινωνική πολιτική χρειάζεται χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν, στο κοντινό μέλλον τουλάχιστον.
Γεννάται  επομένως ένα καίριο και καθοριστικό ερώτημα, η απάντηση του οποίου ενδέχεται να συνεπάγεται σοβαρές επιπτώσεις, προκειμένου να αιτιολογηθεί η μη αριστερή πολιτική της κυβέρνησης. Ο φόβος που υποβόσκει εντοπίζεται στους κοινωνικούς τομείς που δεν παρεμβαίνουν οι όροι του Μνημονίου, και οι οποίοι κινδυνεύουν να δημιουργήσουν προβλήματα και παρενέργειες με σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητα.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόφαση της κυρίας Τασίας να κλείσει το χώρο φύλαξης των λαθρομεταναστών στη Καλογρέζα και να τους αδειάσει στην Ομόνοια για να λιαστούν και συγχρόνως άνοιξε τα σύνορα και έστειλε το μήνυμα ότι όλοι που περιμένουν στα Τούρκικα παράλια είναι καλοδεχούμενοι. Γίναμε διαπρύσιοι κήρυκες στην απέναντι ακτή. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε καθημερινά με ορδές προσφύγων και λαθρομεταναστών να αποβιβάζονται στα νησιά μας, και τους υποδεχόμαστε σχεδόν με παιάνες, πολλοί από αυτούς να πνίγονται, κάτι που δικαίως μας προκαλούν θλίψη και περισυλλογή, χωρίς τελειωμό και χωρίς ευοίωνη προοπτική. Ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου και οι σφοδροί άνεμοι μαστιγώνουν όλους στο πέρασμά τους. Και όπως ξέουμε οι άνεμοι αυτοί δεν ξαναμπαίνουν στον ασκό.
Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν κατακλείσει την Ευρώπη, προσδοκώντας μάταια το κέρας της Αμάλθειας. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, το οποίο θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει με μη ανθρωπιστικό τρόπο, το οποίο φοβάμαι στο τέλος θα ξεσπάσει επάνω μας, Μας θυμίζει την απειλή πολιτικού, ότι θα στείλουμε όλους τους τζιχαντιστές στη Γερμανία για να τους τιμωρήσουμε διότι δεν στηρίζουν την … σπάταλη οικονομική πολιτική μας. Ελπίζω να είναι σύμπτωση, αλλά οι συνέπειες είναι οι ίδιες. Μόνο που αντί να προβληματιστούμε και να μελετήσουμε μέτρα και αποφάσεις περιορισμού του προβλήματος αυτού, υβρίζουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας, ως οι μόνοι ανθρωπιστές, διότι δεν συναινούν να επιλύσουν το πρόβλημα εκατομμυρίων δεινοπαθούντων ανθρώπων Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Αν δεν το αντιληφθούμε εγκαίρως, υπάρχει φόβος στο τέλος να περάσουμε από τα καβδιανά δίκρανα!    
Το θέμα θα ήταν ευτράπελο αν δεν ήταν τόσο τραγικό και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η Ευρώπη, ποσώ δε μάλλον η Ελλαδίτσα μας, δεν είναι δυνατό να επιλύσουν τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα των κρατών αυτών, όση ευσπλαχνία και ανθρωπισμό και αν επιδείξουμε. Ας μη ξεχνάμε και τη ρήση του Τουρκούτ Οζάλ, ότι «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από δω μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς». Διαφαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να … τελειώσουν με όλη την Ευρώπη. Κάποιος κακόπιστος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την Ελλάδα και τώρα θα καταστρέψει και τη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας τον διαψεύσουμε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν, αντί να παρακαλεί τον Τούρκο Πρόεδρο να συνεργαστεί, προσφέροντάς του «δώρα», τα οποία ο ίδιος με το ανατολίτικο παζάρι προσπαθεί να μεγιστοποιήσει, επωφελούμενος από τον τόσο αδύναμο, για να μην πούμε δουλοπρεπή, τρόπο που θέτει το αίτημα η Ε.Ε., θα πρέπει να του τρίξουν τα δόντια, γιατί μπορούν αν θέλουν, ώστε να περιφρουρήσει τα παράκτια σύνορά του, απέναντι από τη χώρα μας και να απαγορεύσει κάθε μετακίνηση των ανθρώπων που βρίσκονται στα παράλιά του για τον ερχομό τους στη χώρα μας. Αυτό είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί, αρκεί να υποχρεωθεί ο Ερντογάν και όταν αυτό γίνει γνωστό, θα πάψουν να συσσωρεύονται εκεί όλοι αυτοί που προσδοκούν να μεταβούν στην Ευρώπη, ώστε να χρειάζεται και χρήματα για να τους αντιμετωπίσει.
Νίκος Αναγνωστάτος                                                                                                 e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com

Λόγια-Σταράτα



Οι διαπρύσιοι κήρυκες στην απέναντι ακτή είναι μία αριστερή ιδεοληψία

Η Ε.Ε. να απαιτήσει από την Τουρκία να περιφρουρήσει τα παράλιά της

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ το 1937, είπε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι, «θέλετε να ξεμπερδεύετε με την αριστερά; Δώστε τους να κυβερνήσουν τέσσαρες - πέντε μήνες»! Εδώ φαίνεται ότι χρειαζόμαστε περισσότερο. Μα, θα διερωτηθεί κανείς, ο Τσίπρας είναι αριστερός; Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ακόμη. Όμως η Ευρωζώνη διαταράσσει τις όποιες ντόπιες ορέξεις και διατάσει τα γενόμενα και έτσι διαψεύδει τη ρήση του Τσώρτσιλ, προς το παρόν τουλάχιστον.

No comments:

Post a Comment