Tuesday, September 20, 2011

Η αναλγησία μέχρι απανθρωπιά των Γερμανών

Νικόλαος Αναγνωστάτος
Πόντου 26, 16563 ΚΗΦΙΣΙΑ
Τηλ.: 210 6255563/6944 618180
                        Κηφισιά, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς:                                                 
  1. κ.Ang. Merkel – Καγγελάριος Γερμανίας
  2. κ.κ. Υπουργούς Κυβέρνησης Γερμανίας
  3. Αντιπολιτευτικά κόμματα Γερμανίας
  4. Όλους τους γερμανούς πολίτες

Κοιν/ση: 1.- Jose-Manuel Barroso – Πρόεδρος Commission
                     2.- Έλληνες Ευροβουλευτές – Βουλευτές

Θέμα: Η αναλγησία μέχρι απανθρωπιά των Γερμανών

            Αξιότιμη κ.Καγκελάριε, κ.Μέρκελ,
            κ.κ. Λοιποί Γερμανοί Υπουργοί/Βουλευτές  και Γερμανοί πολίτες,

Αντιδρούν λέει ο γερμανικός λαός, ότι διαθέτει τα λεφτά του για τη σωτηρία της Ελλάδος, ή κάπως έτσι. Φαίνεται ότι για τους Γερμανούς το χρήμα έχει μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. Αυτό ακριβώς έχει αποδειχτεί με τους δύο παγκόσμιους πολέμους που αιματοκύλησαν την Ευρώπη και τις δύο φορές.
Πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί, όλοι οι Γερμανοί, συμπεριλαμβανομένης της Κυβέρνησης, ότι τα χρήματα αναπληρώνονται, αποπληρώνονται ή ακόμη και χάνονται. Ενώ η ανθρώπινη ζωή, όταν αφαιρείται βίαια και πριν της ώρας της, ούτε αναπληρώνεται, ούτε αντικαθίσταται με χρήματα..
Όταν λοιπόν οι Γερμανοί εξολόθρεψαν χιλιάδες Έλληνες, ψυχρά, και άκαρδα, χωρίς συναίσθημα ή και ακόμη χωρίς ουσιαστικό λόγο, έχουν δικαίωμα οι Γερμανοί αυτοί να διαμαρτύρονται για μερικά δις ευρώ που δανείζουν στην Ελλάδα και δη με τόκο αυξημένο που τελικά θα κερδίσουν κιόλας; Δεν σκέπτονται όλα  τα εγκλήματα που έκαναν στους Έλληνες; Ακόμη είναι εν ζωή Γερμανοί που εκτέλεσαν Έλληνες και Έλληνες που συγγενείς τους δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς. Δεν σημαίνει τίποτε για τους Γερμανούς; Το να δείχνουν την αναλγησία τους οι Γερμανοί κατά την διάρκεια του πολέμου, υπάρχει ενδεχομένως κάποιο ίχνος, μικρό μόνο ίχνος, αιτιολογίας  Το να δείχνουν την αναλγησία τους όμως εν καιρώ ειρήνης, είναι αδιανόητο, είναι ανοίκειο και τελείως απαράδεκτο! Όταν μάλιστα η Γερμανία πλούτησε  με την πώληση προϊόντων τους σε εμάς και σε άλλους της δήθεν Ενωμένης Ευρώπης, που καθιέρωσαν μόνο, και μόνο για να διευρύνουν μια αφορολόγητη αγορά και να καταχρεώσουν έτσι μικρές χώρες σαν την Ελλάδα. Ακόμη πουλώντας μας και πολεμικό εξοπλισμό για να προστατεύσουμε τα κοινά, υποτίθεται, σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης, και όχι πάντοτε χωρίς ελαττώματα όπως το υποβρύχιο που γέρνει και το οποίο ακριβοπληρώσαμε και που ακόμη περιμένουμε τα πληρωμένα υπόλοιπα υποβρύχια.
Είδαμε κανέναν Γερμανό να διαμαρτυρηθεί για το επαίσχυντο δημοσίευμα του Focus  με την Αφροδίτη να μας δείχνει το δάκτυλο, που κάποιος ίσως έπρεπε να τους πει να το βάλουν στο δικό τους, αλλά και μια Αφροδίτη που δεν διανοήθηκαν ότι θα είχε ποτέ φιλοτεχνηθεί στη Γερμανία, αλλά και πρόσφατα το ίδιο αυτό ανιστόρητο όσο και αχαρακτήριστο περιοδικό Focus, έδειχνε την Ακρόπολη μισοβυθισμένη, ποια; Την Ακρόπολη. Τον ιερό βράχο που θαυμάζεται παγκοσμίως και δια των αιώνων για τα σπουδαία έργα, τα οποία εκπροσωπούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που τον μεταλαμπάδευσε  ακόμη και στη Γερμανία. Αλήθεια πόσο περισσό θράσος αναμεμειγμένο με ιστορική και πολιτισμική άγνοια χρειαζόταν για να θίξει κάποιος την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα! Όποιος θα έβαζε στο στόμα  του την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, έπρεπε να έχει πλύνει καλά τη γλώσσα του! Το αντιλαμβάνονται αυτό άραγε οι Γερμανοί; Η πολιτική ηγεσία δεν είχε υποχρέωση να το υπενθυμίσει και να ψέξει το επαίσχυντο αυτό περιοδικό; Υπάρχουν σήμερα Γερμανοί που διαβάζουν τέτοιες φυλλάδες; Αυτοί πρέπει να είναι του ίδιου επιπέδου, όπως το άλλο «σπουδαίο» έντυπο το Bild.. Πιστεύαμε ότι οι Γερμανοί χαίρουν ενός υψηλότερου πολιτισμού, ώστε να μην μπορούν να επιβιώσουν τόσο χαμηλής στάθμης έντυπα.
Αυτά τα χαμερπή έντυπα με επαίσχυντη σάτιρα, τους διαφεύγει ότι οι «ανόητοι» Έλληνες, μόνοι μεταξύ των ευρωπαίων, αντέδρασαν εναντίον του άξονα και υπέστησαν όλα αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα; Δεν ντρέπονται λιγάκι ή τους έλλειψε και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας για αυτοκριτική;
Τέλος και σημαντικότερο. Γνωρίζουν οι Γερμανοί ότι τα λίγα δις ευρώ που μας δανείζουν, και δεν μας τα χαρίζουν, ότι αποτελούν ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ αυτών που η Γερμανία μας χρωστάει; πέραν των πολεμικών αποζημιώσεων, που έτσι κι αλλιώς εκκρεμούν, υπάρχει χρέος μεγάλο από αυτά που μας πήραν μετρητά ως δάνειο;
Αν οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν μπορούν να καταλάβουν τα πιο πάνω, είτε γιατί δεν τα γνωρίζουν είτε γιατί είναι στο DNA τους η αναλγησία και η απανθρωπιά, κάποιος να τους το επισημάνει. Κάποιος που αισθάνεται στοιχειωδώς λογικός αν όχι δίκαιος. Πιστεύοντας ότι οι πιο πάνω σκέψεις μου εκπροσωπούν όλους τους Έλληνες, απευθυνόμαστε σε σας κ.Μέρκελ και στη κυβέρνησή σας που πιστεύω ότι δεν υιοθετείτε τέτοιου είδους και ποιότητας αισχρότητες, να παρέμβετε επισήμως, ώστε να μην χρειαστεί να αναφωνήσουμε «Αιδώς Αργείοι»  που έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι; Ίδωμεν!

            Με ιδιαίτερη εκτίμηση           
Νικόλαος Αναγνωστάτος

No comments:

Post a Comment