Saturday, March 10, 2012

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ PSI ΦΕΡΟΝΤΕΣ



ΦΟΒΟΥ  ΤΟΥΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ  ΚΑΙ  PSI  ΦΕΡΟΝΤΕΣ
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος                                                                        Κηφισιά, 10-03-2012

            Το PSI πέτυχε και πανηγυρίζει όλος ο κόσμος! Στην κυριολεξία πανηγυρίζει όλη η οικουμένη και μαζί με αυτούς πανηγυρίζουμε και εμείς. Μήπως όλοι αυτοί οι πανηγυρισμοί θα πρέπει να μας προβληματίσουν; Μα, μας χάρισαν 100 δις Ευρώ του χρέους και δεν θα πρέπει να  χαιρόμαστε; Ίσως, αλλά μήπως ομοιάζει με ένα λαμπερό φως που σε θαμπώνει και δεν μπορείς να δεις τι συμβαίνει γύρω σου; Το νέο δάνειο που μας δίνουν, αφαιρουμένων των 14 δις της δόσης του δανείου, δεν είναι περισσότερα από το κούρεμα, έτσι ώστε ούτε οι τόκοι τελικά θα μειωθούν, όπως φωνασκούν οι κυβερνώντες;
            Σε κάθε περίπτωση κερδίσαμε αυτά τα 100 δις, αλλά με τι τίμημα; Η πρώτη συνέπεια είναι ότι απωλέσαμε για πάντα να κάνουμε εμείς το «κούρεμα», με δική μας επιλογή ως προς τον χρόνο, το ποσοστό και τους όρους, χωρίς να απεμπολήσουμε το ελληνικό δίκαιο και ό,τι αυτό συνεπάγεται, π.χ. δραχμοποίηση του δανείου κλπ. Τώρα τα υπόλοιπα 100 δις που χρωστάμε, είναι εγγυημένα  και όταν έρθει η ώρα να κηρύξουμε στάση πληρωμών, αυτό που τρομοκρατικά το λένε πτώχευση, κάτι που απλά είναι θέμα χρόνου, δεν θα έχουμε ούτε την προστασία του άρθρου 99 του ΠτΚ και αν οι ραντιέρηδες το θελήσουν, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανακάμψουμε.
            Μια άλλη συνέπεια είναι η αποδυνάμωση των ήδη προβληματικών ασφαλιστικών ταμείων. Αλήθεια γιατί άκουσαν τα σχολιανά τους οι διοικήσεις αυτών που αρνήθηκαν το «κούρεμα»; Και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη, όπως αυτό του Πρωθυπουργού και του Υπουργού των Οικονομικών και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς. Όμως υποτίθεται ότι το «κούρεμα» μας το επέβαλαν (;) για να ελαφρύνουν τα βάρος των δανείων μας, για να βοηθήσουν το ελληνικό κράτος. Μα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι μέρος του κράτους; Ο ίδιος ο κ.Βανιζέλος κόμπασε ότι τα τελευταία χρόνια πριμοδότησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με 170 δις! Άρα τα «κουρεμένα» πλέον ταμεία θα επιδοτηθούν ακόμη περισσότερο τώρα! Άρα θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί από το «κούρεμα»! Θα πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλώνοντας ειλικρινά επί τέλους, ότι υπακούνε απολύτως στις προσταγές των άφιλων εταίρων μας, δηλαδή της Γερμανίας! Ακόμη μία ένδειξη ότι όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι σωτήρες μας, μόνο την εξαθλίωσή μας επιδιώκουν, με τη μάσκα του σωτήρα.  
            Τελικά ούτε το «πιστωτικό γεγονός» αποφύγαμε,  για 9 δις επί πλέον, ενεργοποιώντας τα CACs  (Collective Action Clause) και μας πτώχευσαν επισήμως, άξιζε; Τόσο φθηνά πουλήσαμε το τομάρι μας;  και ως συνέπεια ενεργοποιήθηκαν τα CDS. Άλλη αμαρτία και αυτή που ίσως θα πρέπει να διερευνηθεί! Τελικά τι πετύχαμε; Το χρέος μας έγινε διαχειρίσιμο; ΟΧΙ! Τα μέτρα ξεζουμίσματος των Ελλήνων τελείωσαν; ΟΧΙ! Η ανάπτυξη, η τόσο πολυσυζητημένη, θα έρθει; ΟΧΙ! Η αβεβαιότητα θα σταματήσει; ΟΧΙ! Η μέγγενη θα χαλαρώσει; ΟΧΙ! Αντιθέτως το σφίξιμο θα συνεχιστεί. Τελικά τι πετύχαμε; Απλά μπήκαμε βαθύτερα στην κινούμενη άμμο, από όπου είναι περίπου αδύνατο να βγούμε, αν δεν επαναστατήσουμε ως κράτος και Κυβέρνηση. Μπορούμε επομένως τουλάχιστον  να αναφωνήσουμε:  «φοβού τους Γερμανούς και PSI φέροντες»!

Νίκος Αναγνωστάτος
 Μ Ι Κ Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ι Ο

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ PSI ΦΕΡΟΝΤΕΣ

20120310-084859.jpgΓράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
 ​

​Το PSI πέτυχε και πανηγυρίζει όλος ο κόσμος! Στην κυριολεξία πανηγυρίζει όλη η οικουμένη και μαζί με αυτούς πανηγυρίζουμε και εμείς. Μήπως όλοι αυτοί οι πανηγυρισμοί θα πρέπει να μας προβληματίσουν; Μα, μας χάρισαν 100 δις Ευρώ του χρέους και δεν θα πρέπει να χαιρόμαστε;



No comments:

Post a Comment