Sunday, January 15, 2012

Σ.Ο.Σ. – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ


Νίκος Αναγνωστάτος - Κηφισιά
e-mail: info@elvian.gr

Κηφισιά, 14 Ιανουαρίου 2012


Σ.Ο.Σ. – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ  Η  ΝΕΑ  ΔΑΝΕΙΑΚΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ

Η γενναιοφροσύνη της κ.Μέρκελ γεννά πολλά ερωτηματικά. Η Ελλάδα λέει μαζί με το ΔΝΤ, χρειάζεται περισσότερα χρήματα από τα 130 δις Ευρώ που έχουν αποφασιστεί! Αλήθεια; Η γενναιοδωρία αυτή της κ.Μέρκελ, μαζί με το κούρεμα φιάσκο στο λεγόμενο PSI, μας φοβίζει να τα χαρακτηρίσουμε, μήπως μας θυμίσουν του Πλάτωνα τη ρήση, «φοβού την εκδίκησιν των υπό σου ευεργετηθέντων». Όμως η μέχρι τώρα συμπεριφορά τους δεν μας πείθουν ότι μας αγαπούν τόσο πολύ, εκτός εάν σκοπεύουν να μας πνίξουν με τον πολύ εναγκαλισμό.
Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι με δεδομένο ότι το δάνειό μας, συνεχώς αυξανόμενο λόγω της συνεχούς ύφεσης και μη ελεγχόμενου ελλείμματος, είναι απολύτως ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΊΣΗΜΟ. Άρα ο λόγος που μας δανείζουν, περίπου απλόχερα, είναι μόνο και μόνο για να αντικαταστήσουν  τα παλαιά ομόλογα με νέα εγγυημένα. Εγγυημένα με ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, επίγεια, υπόγεια και υποθαλάσσια. Ίσως μυρίστηκαν τα υποθαλάσσια κοιτάσματα  και άνοιξε η όρεξή τους. Η νέα δανειακή σύμβαση με το μνημόνιό της επομένως, θα είναι καταστροφική. Απόλυτα καταστροφική!!! Διότι όταν εξασφαλίσουν όλα αυτά , θα τραβήξουν το σωληνάκι και θα πέσουμε απότομα, χρεοκοπημένοι και εξαθλιωμένοι. Θα τους αφήσουμε να μας σιδηροδέσουν χειροπόδαρα  Η επιδίωξή τους, συμπαρομαρτούντων και των ντόπιων συνεργών τους, είναι να μας κρατούν κλεισμένους στο Σπήλαιο για να μην μπορούμε να διακρίνουμε  που μας οδηγούν. Συγχρόνως επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν και το πρώτο Μνημόνιο, που είναι αντισυνταγματικό.
Χαρακτηρίσαμε το φιάσκο το PSI διότι οι μετέχουσες ξένες Τράπεζες, φρόντισαν το περίπου 150 δις Ευρώ που κατείχαν σε ομόλογα το 2008, να έχουν γίνουν σήμερα μόνο 42 δις. Τα υπόλοιπα προς κούρεμα  ομόλογα, κατέχονται εντός Ελλάδος από Τράπεζες, Ταμεία κλπ. Τούτο σημαίνει ότι ουσιαστικά μόνο τα 21 δις ωφελούμαστε, που όπως τα 30 δις θα επιστρέψουμε στις Τράπεζες και μάλιστα ο κ.Βενιζέλος θα τα αυξήσει κατά 10 δις, τι απομένει ως όφελός μας; Μόνο 5 δις! Αυτό είναι όλο το PSI και ο θόρυβός του!!! Να το χαίρονται αν πρόκειται με αυτό να μας δελεάσουν (;) να υπογράψουμε τη δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με τη Fitch, «η Ελλάδα θα είναι στο γύψο για πολλά χρόνια».
Θα δεχθούμε να αυτοχειριαστούμε με τόση δουλοπρέπεια; Οι πολιτικοί ταγοί μας δεν το βλέπουν άραγε; Οι όποιες πιέσεις ή και εκβιασμοί δεν πρέπει να περάσουν! ΟΧΙ πρέπει να πουν όλοι με ένα στόμα! Ένα ακόμη καίριο ΟΧΙ, για να σώσουμε τη χώρα και την υπερηφάνεια μας. Τα τόσα ΝΑΙ που έχουμε πει μέχρι τώρα, όσα και οι υποσχέσεις για σωτηρία, στην καταστροφή μας έχουν οδηγήσει και θέλουν ακόμη να μας πάρουν και όλα τα χρυσαφικά μας. ΟΧΙ λοιπόν και ό,τι θέλει ας γίνει. Ό,τι και να γίνει αποκλείεται να είναι χειρότερο από αυτό που μας περιμένει αν πούμε πάλι ΝΑΙ. Με το ΟΧΙ θα ακυρωθούν όλα τα Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα και ό,τι άλλο τα ακολουθούν και θα είμαστε ελεύθεροι να ενεργήσουμε ΕΘΝΙΚΑ. Αξιότιμοι πολιτικοί ταγοί μας γρηγορείτε!!!

Νίκος Αναγνωστάτος
Κηφισιά. e-mail: info@elvian.gr

iNEWS 

Σ.Ο.Σ. – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Η γενναιοφροσύνη της κ.Μέρκελ γεννά πολλά ερωτηματικά. Η Ελλάδα λέει μαζί με το ΔΝΤ, χρειάζεται περισσότερα χρήματα από τα 130 δις Ευρώ που έχουν αποφασιστεί! Αλήθεια;

 σ κ α θ ά ρ ι
όλα τα ψάχνει όλα τα βρίσκει
 πάει παντού

Σ.Ο.Σ. – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Η γενναιοφροσύνη της κ.Μέρκελ γεννά πολλά ερωτηματικά. Η Ελλάδα λέει μαζί με το ΔΝΤ, χρειάζεται περισσότερα χρήματα από τα 130 δις Ευρώ που έχουν αποφασιστεί! Αλήθεια;


Πηγή: http://skathari.net/2012/01/16/s-o-s-%e2%80%93-katastrofiki-i-nea-daneiaki-simvasi-21115/#ixzz1scL7syAt

No comments:

Post a Comment