Monday, January 16, 2012

Το σπήλαιο του Πλάτωνα και το φόβητρο της δραχμής (Eλ. Ζώνη)


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ιστολογίου 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    της Σοφίας Βούλτεψη
Δευτέρα
16 Ιανουαρίου 2012
Το σπήλαιο του Πλάτωνα και το φόβητρο της δραχμής


Γράφει o
Νίκος Αναγνωστάτος

Στιγμές του Σπηλαίου του Πλάτωνα ζούμε  σήμερα στη χώρα μας. Δέσμιοι της Τρόικα και των συναφών συμφερόντων, μας παρουσιάζουν τις σκιές της κοινωνίας μέσα από το Ευρώ με εξουθενωτικά μέτρα και μας τρομοκρατούν με τη Δραχμή, δημιουργώντας τον ίδιο τρόμο με το εκτυφλωτικό φώς του Ήλιου, όταν ο έγκλειστος  του Σπηλαίου βγει έξω και προτιμά το σκότος στο Σπήλαιο και τον κόσμο των σκιών.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους και οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είμαστε σιδηροδέσμιοι μέσα στο Σπήλαιο και με πλύση εγκεφάλου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν (πόσες φορές αλήθεια το έχουμε ακούσει μέχρι τώρα) με το να μας εξαθλιώσουν στην κυριολεξία, προκειμένου να παραμείνουμε στο Ευρώ.

Τι αξία θα έχει ποιο είναι το νόμισμα όταν θα είμαστε αδέκαροι, άνεργοι και θα καταφεύγουμε στα συσσίτια; Όταν οι επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει και οι όποιες ανάγκες μας θα καλύπτονται με δανεικά και θα έχει ξεπουληθεί όλη η δημόσια περιουσία; Μπορεί κάτι τέτοιο να θεωρηθεί σωτηρία; Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, ούτε πολύ μυαλό για να διαπιστωθεί η καταστροφή μας!«Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Πρωθυπουργός!

Άρα ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό και τούτο για τη… σωτηρία μας! Τι ειρωνεία αλήθεια! Η ανάπτυξη που είναι προϋπόθεση για την όποια βελτίωση, φαίνεται ως όνειρο απατηλό, αφού έχει χαθεί τελείως η εμπιστοσύνη για επενδύσεις, αλλά και με ένα ισχυρό Ευρώ σε μια αδύνατη οικονομικά χώρα, είναι αδύνατο να παραχθεί κάτι ανταγωνιστικό! Η ηγεσία του τόπου δεν το βλέπουν ή δεν μπορούν να το δεχθούν.

Ήταν τεράστιο λάθος η είσοδός μας στο Ευρώ και μάλιστα  Διαβάστε θυπόλοιπο άρθρου  

No comments:

Post a Comment