Sunday, October 30, 2011

Γιατί Εξοχότατε ολοφύρεστε;;;;

Σημείωση Νίκου Αναγνωστάτου: Το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ.Τηλιγάδα  είναι τόσο μεγάλο, 16 σελίδες, που κινδυνεύει να μην αναγνωστεί τελείως. Με πρωτοβουλία μου αναφέρω αποσπάσματα που έχουν άμεση σχέση με τα τρέχοντα γεγονότα που αφορούν το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποιος θα ήθελε ολόκληρο το άρθρο, μπορεί να απευθυνθεί στον κ.Τηλιγάδα.

Τηλιγάδας Οδυσσέας
Τηλ.: 210 3241961-Κιν.:697351967
Αθήνα 30η Οκτωβρίου 2011 

Γιατί Εξοχότατε ολοφύρεστε;;;;

Εξοχότατε,

Υπακούοντας στην επιταγή της ακροτελεύτιας διατάξεως του Συντάγματος [άρθρο 120 παρ. 4] που προσδιορίζει ότι: « Η τήρηση τον Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον ....» αφ' ενός, της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού η οποία ορίζει ότι: « Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων » αφ' ετέρου, ως και της Διατάξεως του Άρθρου 1 παράγραφος 3 του Συντάγματος κατά την οποίαν: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους» και της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού κατά την οποίαν: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία», σας αποστέλλω, για άλλη μια φορά, τμήμα της από 27-04-2009 προς Υμάς εξωδίκου μου για να μην ολοφύρεστε ως να μην είσθε Εσείς ο έχων την αποκλειστική ευθύνη των κατά την 28η Οκτωβρίου 2011 τεκταινομένων τα οποία ευλόγως, σύσσωμος ο Λαός ανά την επικράτεια, και όχι μερίδα αυτού, επικρότησε εφαρμόζοντας αυθόρμητα τις διατάξεις του Άρθρου  52 του Συντάγματος κατά το οποίο: «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση
Υπάρχουν φορές που ακόμα και ο πιό ήρεμος και νομοταγής πολίτης κυριεύεται από την επιθυμία να μετατραπεί στον πιο βίαιο, επαναστάτη και τούτο διότι εδώ και δεκαετίες υφιστάμεθα, ως Έθνος, μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας, για την κατάρρευση των οποίων ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ άμοιρος ευθυνών και φέρετε τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στη χώρα.
Αποδίδοντας, διά της παρούσης, «τα τω Καίσαρα τω Καίσαρι» σας θέτω προ των ευθυνών Σας, αφού έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και δεν κινδυνεύει μόνο η Δημοκρατία αλλά και η Χώρα μας. Τα Κόμματα, η «Κυβέρνηση» και οι παντός είδους «Θεσμοί» και δυστυχώς, όσοι από εσάς παριστάνετε τους επιφανείς πολιτικούς άνδρες, έχετε φτάσει τόσο χαμηλά που δεν πάει άλλο.
Πρωτίστως είμαι πεπεισμένος ότι η ενέργειά μου αυτή απηχεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα μεγάλης μερίδας του ελληνικού Λαού η οποία, υπό τον εφιάλτη των καθεστωτικών εις βάρος της πεπραγμένων που την συνθλίβουν και υποβιβάζουν την ζωή της δημιουργώντας αβεβαιότητα για το παρόν και προπαντός γιά το μέλλον του τόπου μας και αποκαμωμένη απ' τους υποβιβασμούς της ζωής της βλέπει με απελπισία να ναυαγούν τα όνειρα και οι προσδοκίες της για ένα καλλίτερο αύριο. Και η κοινωνία πλέον, υφιστάμενη τις οδυνηρές συνέπειες του κοινωνικοποιημένου λαμογισμού, σαστισμένη, ανήμπορη, πολλαπλώς προδομένη, υπομένει αποσβολωμένη μπροστά σ' αυτήν την αξιοθρήνητη πραγματικότητα της απαξίωσης των υπαρχόντων θεσμών.
Σήμερα, στην Ελλάδα της «Δημοκρατίας», η γενικευμένη ανομία, η πολιτική ένδεια, η κοινωνική ανεπάρκεια, η κατάπτωση και η παρακμή, η έκπτωση των αξιών, η απαξίωση των θεσμών και η φαυλοκρατία βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους αφού ουδέποτε άλλοτε τόσοι λίγοι και μικροί επέφεραν μεγίστη ζημία. Το 1965 είχαμε ακριβώς ανάλογα φαινόμενα περιρρέουσας ατμόσφαιρας διαφθοράς και ο φαύλος εξουσιαστικός μηχανισμός επέφερε την Συνταγματική εκτροπή με τα τάνκς να κυκλώνουν τον «ναό της Δημοκρατίας». Τώρα το Κοινοβούλιο το έχουν κυκλώσει οι ορδές των ανόμων θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων και το κράτος είναι παραδομένο σε συμμορίες οι οποίες πιέζουν με την δράση των για να υποβάλουν αποφάσεις στην υποτιθέμενη πολιτική ηγεσία και να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε μιά «Κυβέρνηση Καραγκιόζηδων», κατά τον πρώην Υπουργό κύριο Εμαν. Κεφαλογιάννη, καταντώντας την Ελλάδα όνειδος της παγκόσμιας κοινωνίας.
Η φοβισμένη κοινωνία υφιστάμενη μιά πνευματική αποπλάνηση αφουγκράζεται τις κραυγές των δολοφόνων της Δημοκρατίας και παρακολουθεί άφωνη τους ένοχους να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοδείχνονται ως εγκληματίες εμπαίζοντας τους πάντες. Αλληλοκαταγγελλόμενοι επαίρονται για τον εξευτελισμό του Κοινοβουλίου και εξαγοράζουν τα πάντα εξασφαλίζοντας την αφωνία. Αλλά «Η πολιτική σιωπή και η ανοχή, αποτελούν συνενοχή και εξυπηρετούν την υπονόμευση της πολιτικής ζωής και των συμφερόντων του ελληνικού λαού».
           Κατά αθρόα παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα, διεπράχθησαν και διαπράττονται εγκλήματα τα οποία ενσπείρουν τον πανικό στην κοινωνία, κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και εμφιλοχωρεί ο φόβος, η ανασφάλεια, η απόγνωση και η αυτοκτονία φαντάζει ως η μόνη λύση. Η διάπραξη των ως άνω εγκλημάτων κλονίζει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών στην δικαιοσύνη ως θεσμό και ως αξία και η αποσταθεροποίησης που επιχειρείται πλήττει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία από εγκλήματα τα οποία αποτελούν αντικείμενο ενδελεχούς εισαγγελικής ερεύνης προς εντοπισμό των ενόχων και παντός συμμετόχου τούτων, ούτως ώστε να αρθεί επιτέλους ο πέπλος του σκότους, να τονωθεί το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού για να μην επικρατεί το φθοροποιό συναίσθημα ότι τα καλύπτει ο νόμος «της σιωπής» και οι δεσμοί της Ομερτά.
            ………
          Όθεν, γεννάται πλέον το ερώτημα: «Διερρήχθησαν οι θεσμοί; Είναι η Βουλή άντρο κακοδιαχείρισης και διαφθοράς; Έχει η δικαιοσύνη διαφθαρεί; Νόμος είναι πλέον “το δίκαιο των ανόμων;” Οι θεσμοί αποτελούν εστία ανομίας;».
…….. 
            Η εσωτερική κατάσταση είναι δραματική. Η  σήψη και η παρακμή  ΔΕΝ ΓΕΝΟΥΝ πλέον ελπίδα. Ο κοινωνικός ιστός καταρρέει. Η οικονομία κλυδωνίζεται. Οι ηθικές αξίες συνθλίβονται. To πολιτικό σύστημα κολυμπάει στα κόπρανα, καρκινοβατεί τσαλαβουτώντας στην παρανομία, την φαυλότητα και την αναξιοκρατία.  «Δεν έχουμε πιό κάτω άλλο σκαλί, κατά τον Παλαμά, για να κατρακυλήσουμε στου κακού την σκάλα».
           …….
Ζώντας στην εποχή της αλογίας, σε τούτες τις γραμμές, μεταφέρω την οργή και την αγανάκτηση του λαού για την Υμετέρα μακαριότητα και την ολιγωρία της πολιτείας που βιάζει ανερυθρίαστα τους νόμους καθ’ έξιν, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διά της ανοχής Σας. Οι Έλληνες νιώθουμε μια βαθιά απελπισία καθώς βλέπουμε τη χώρα μας να κατρακυλάει σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος. Η διάλυσης των πάντων συμβαίνει επειδή καμία αρχή, αστυνομία, κυβέρνησης, Δικαιοσύνη, κανένας θεσμός, καμία δύναμις δεν υπάρχει πια που να μπορεί να αντισταθεί πουθενά και σε τίποτε και περάσαμε σε μία μορφή Οργουελιανής κυριαρχίας.
…..
Δεν κρίνουμε βέβαια δυσμενώς ούτε κατακρίνουμε όλους τους πολιτικούς, διότι υπάρχουν ίσως ανάμεσά τους και κάποιοι που έχουν ευαίσθητη συνείδηση και δεν κατηγορούμε όλους τους δικαστικούς, διότι ευτυχώς ακόμη υπάρχουν δικαστές με ήθος και αξιοπρέπεια, που σταθερά στηρίζουν το δικαστικό σώμα και στους οποίους ελπίζουν ακόμη οι αναξιοπαθούντες. Αλλά το ποτήρι ξεχείλισε.  
…….
Έχοντας ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ να ζήσουμε σε έναν  κόσμο δίκαιο, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη μιάς ιδεολογικής μάχης εναντίον του ανήθικου και διεφθαρμένου, απολυταρχικού πολιτικού κατεστημένου και των παραφυάδων του που  χλευάζει εμάς και τα παιδιά μας και ταυτίζουμε την πορεία του ελληνικού Έθνους με την Επαναστατική προκήρυξη του Μεγάλου μας Ρήγα Φεραίου: «όταν η διοίκησης βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν,  να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του.»
…..
Και συμμεριζόμαστε, για την παρούσα όζουσα πραγματικότητα, κάτι που είχε γράψει ο Αισχύλος: «Δεν υπάρχει αρρώστια που να μου προκαλεί περισσότερη αηδία από την προδοσία». (Προμηθεύς Δεσμώτης)!!
Και Υμείς Εξοχότατε τι πράττετε για να μην είσθε ένας εκ των ανωτέρω, όπως σας αποκαλούσε ο Λαός κατά την 28η Οκτωβρίου 2011; Προς τί ο ολοφυρμός σας; 
…..
Σέβομαι το αξίωμά σας Εξοχότατε αλλά επί του παρόντος υποχρεωτικώς το παρακάμπτω διότι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ διότι πέρα και πάνω από όλους Εσάς που έχετε διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, βρίσκεται το Έθνος μας, βρίσκεται η Ελλάδα μας! Η Ελλάδα των ονείρων μας της οποίας Εσείς, όλοι ανεξαιρέτως, σβήσατε την ιερή φλόγα και ανάψατε τις πυρκαγιές του ΤΙΠΟΤΑ!!
Σέβομαι και υπολήπτομαι τον Θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά δεν μπορώ να μη Σας θυμίσω κάποιες συμπεριφορές Σας που αποδεικνύουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και ως ο «Λάβρος» κατά της διαφθοράς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο διεκδικών το γέρας του αδιάφθορου, είναι δέσμιος του πολιτικού του παρελθόντος. Και Σας ερωτώ Εξοχότατε, γιατί πιθανόν να έχετε ξεχάσει το τσαλαβούτημά σας στην διαφθορά: Ξεχάσατε ότι στο «πόθεν έσχες» του Ανδρέα Παπανδρέου, για την αγορά, του κατά τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο κωλόσπιτου» της Εκάλης, για να δικαιολογηθούν τα αδήλου προελεύσεως τεράστια ποσά για την εποχή εκείνη, για την αγορά της ροζ βίλας, Εσείς ο Κάρολος Παπούλιας, ο Γιάννης Αλεξίου, ο Θέμης Λαμπρινόπουλος, ο Τζορτζ Χάλαγκ, ο Γιώργος Κατσιφάρας και ο Αντώνης Λιβάνης εμφανιστήκατε ανερυθρίαστα  ως δανειστές του; Εσείς λοιπόν δεν αποτελείτε την απαρχή της διαφθοράς;
Πέραν αυτού, αναφερόμενος στο βιογραφικό σας Εξοχότατε, από συστάσεως του ΠΑΣΟΚ υπήρξατε υψηλόβαθμο στέλεχός του και ως υπουργός  Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου: «Απεκατέστησε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Αλβανία αίροντας την εμπόλεμο κατάσταση που μέχρι τότε επικρατούσε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.» Και με την ενέργειά σας αυτή, αποφασίσατε να μεταβάλετε την Ελλάδα σε μια πολυεθνική ζούγκλα μπάζοντας στη χώρα μας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, τα κατακάθια των Αλβανικών φυλακών,
…..
Όταν είχε γίνει η γνωστή ιστορία της 16χρονης Βουλγάρας μαθήτριας που υποτίθεται ότι βίασαν οι Έλληνες συμμαθητές της σε ένα σχολείο στην Αμάρυνθο Ευβοίας δεχθήκατε την Βουλγάρα και την μάνα της στο Προεδρικό Μέγαρο, τους υποσχεθήκατε κάθε βοήθεια και τους ζητήσατε να μην φοβούνται τίποτα. Μετά κάνατε μια δήλωση, ότι ζήσατε σαν μετανάστης στην Γερμανία και δεν θα επιτρέψετε ποτέ στους Έλληνες να συμπεριφέρονται άσκημα στους μετανάστες! Καλώς μέχρι εδώ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως δεχθήκατε στο Μέγαρο της Δημοκρατίας την οικογένεια ενός Έλληνα που σκότωσαν οι ξένοι Μετανάστες! ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεχθήκατε μια βιασθείσα Ελληνίδα, από τα φίδια που εκτρέφετε στον κόρφο του ελληνισμού! Επισκεφτήκατε ποτέ ή έχετε δεχθεί ποτέ την μάνα ενός Έλληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στο καθήκον; Δεν θεωρήσατε πρέπον να απονείμετε τα μετάλλια τιμής, την 16 Ιουλίου 2007 στην Σχολή Ευελπίδων, στους στρατιώτες που αντιστάθηκαν το 1974 στον "Αττίλα". Για να μην σας θυμίσουμε εκείνη την επιλεκτική δήλωσή σας λίγο πριν εκλεγείτε στο Ύπατο Αξίωμα, ότι η μοναδική Εθνική Αντίσταση το 1942 - 1944 ήταν το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ότι οι αγωνιστές του ΕΔΕΣ, του Ναπολέοντος Ζέρβα, ήταν έμμισθοι υπάλληλοι των Άγγλων!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ; Την εξαφάνιση του ελληνικού Έθνους; Και απαξάπαντες οι εμπλεκόμενοι ΕΡΩΤΑΣΘΕ: «ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ;» Είσθε οι σταυρωτές της Ελλάδος, οι λεηλάτες, οι λαφυραγωγοί, οι κλεπταποδόχοι; Είσθε οι διαμοιράζοντες εν εαυτοίς τα ιμάτιά της, τα εδάφη της, τις θάλασσές της, τον αέρα της, τις σάρκες της; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!!!!!! «ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ;»
…..
Δεν σας βαρύνουν ηθικά αν όχι και πολιτικά τα εγκλήματα αυτά; Εξοχότατε, κύριε Κάρολε Παπούλια, οφείλετε να θυμάστε ότι είσθε Πρόεδρος των Ελλήνων και όχι των ξένων Μεταναστών.
Εξοχότατε, για να υλοποιηθεί στα μουλωχτά, πίσω από την πλάτη του Λαού, η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων διά του  αφανισμού του έθνους, της κατάργησης της ταυτότητας και την εφαρμογή της μαζοποίησης με την τακτική της «σαλαμοποίησης» μετατρέψατε την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι, χωματερή των λαθρομεταναστών, απέραντο οίκο ανοχής και υπαίθριο απόπατο….επιφέροντας ανήκεστο βλάβη στην ελληνική κοινωνία αφού, επηρεάζεται ολόκληρος ο εθνικός οργανισμός και η κοινωνική συνοχή με σκοπό την περαιτέρω αποδόμηση της εθνολογικής, κοινωνικής και θρησκευτικής φυσιογνωμίας και συνοχής του Ελληνικού λαού με την φυλετική αλλοίωση ως μία εκ των παραμέτρων του σχεδίου αφανισμού του ελληνικού έθνους. Συντελείται έτσι ύπουλα η μεθοδευμένη εθνοκάθαρση του ελληνισμού εν καιρώ ειρήνης επιτυγχάνοντας, μέσα στα τριανταεπτά χρόνια της «μεταπολίτευσης», κάτι που δεν πέτυχαν οι Τούρκοι σε τετρακόσια χρόνια  σκλαβιάς του Έθνους μας. Είμαστε ίσως ο μοναδικός λαός που άλλαξε ένα όνομα (Εφιάλτης) από ουσιαστικό σε επίθετο, από ντροπή. Αλλά, όπως έλεγε ο μέγιστος  Κωστής Παλαμάς: «Δεν ζει χωρίς πατρίδα η ανθρώπινη ψυχή»! Να έχετε υπ’ όψιν σας αυτά τα λόγια Εξοχότατε, την ύστατη ώρα, για το ανοσιούργημα το οποίο διαπράττεται και για το οποίο και Υμείς οπωσδήποτε δεν είσθε άμοιρος ευθυνών.
…..
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; Μα τους γνωρίζετε, είναι οι δικοί σας άνθρωποι μιά και Υμείς αποτελούσατε και αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος του ιδίου πολιτικού κατεστημένου της «δημοκρατικής» ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, η οποία λυμαίνεται πλέον το τόπο, την αξιοπρέπεια και τους οραματισμούς του Ελληνικού Λαού. Είναι αυτοί μετά των οποίων συνεργάσθητε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έμπιστος συνεργάτης του ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι  αυτοί μετά των οποίων συναγελαζόμενος  δημιουργήσατε μία Ελλάδα απατεώνων. Κι αν δεν είναι ακριβώς οι ίδιοι ως φυσικά πρόσωπα οι δράστες, είναι πάντως οι ίδιοι μηχανισμοί. Είναι όμως οπωσδήποτε οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι πολιτικοί που εδώ και τριανταεπτά χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία με ένα χρέος τουλάχιστον 380 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι οπωσδήποτε οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι πολιτικοί που πουλούν τον Ελληνισμό κατά το δοκούν. Είναι  αυτοί τα εγκλήματα των οποίων δεν πρέπει να ξεχνάμε:
            Ο αρχηγός σας με το «κωλόσπιτο» της Αγράμπελης, η υπερχρέωση της χώρας με την διόγκωση του δημόσιου χρέους (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ),  ….
            ……
Η ασχήμια όμως είναι δικιά σας Εξοχότατε που υπογράφετε ό, τι ωφελεί το Καρτέλ των 300 του κοινοβουλίου αφού ΟΥΔΕΠΟΤΕ εφαρμόσατε το άρθρο 35 # 2 εδάφιο δ, του Συντάγματος και ΟΥΔΕΝΑ νόμο αναπέμψατε κατά το άρθρο 42 # 1 αυτού . 
Με την λεοντή του Βουλευτή, του Υπουργού, και του κάθε θωκοκατακτητή,  εθνοκτόνοι πολιτικάντηδες εξουσιαστές χρησιμοποιήσατε την διαφθορά ως πάγιο σύστημα και μέθοδο προκειμένου να αποκτήσετε, με τον πιο εύκολο και πιο αχρείο τρόπο, υλικό πλούτο που ποτέ δεν σας είναι αρκετός. Έτσι βρωμίσατε τις αυλές μας εσείς, που καμώνεσθε τους παστρικούς. Μαγαρίσατε τις φωλιές μας, εσείς που κουβαλήσατε εκατομμύρια αλλοδαπούς. Και τώρα πασχίζετε να λερώσετε τις ψυχές μας ποτίζοντάς μας τα τοξικά απόβλητα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Φθάνει πιά! Είναι η κραυγή απόγνωσης της κοινωνίας η οποία ουρλιάζει: «Φθάνει πιά! ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ! ΒΡΕ ΟΥΣΤ, κύμβαλα αλαλάζοντα!», και σας παίρνει ο κόσμος στο κυνήγι με τις πέτρες, με γιαούρτια, αυγά και γιουχαϊτά.
……
ΟΘΕΝ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΧΟΤΑΤΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΕΣΙΝ ΣΑΣ ΩΣ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ: Θεμελιωτικό της βασιμότητος της παρούσης τυγχάνει το υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξίωμα «Υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού» «salus populi suprema lex esto» και η κατά τον Αλέξανδρο Σβώλο παρακαταθήκη, ότι «Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι στον Λαό δεν πρέπει να έχει όρια.»
….
……..συνεπής στην ρήση του Ουγκώ: «Εάν πρόκειται να υποφέρουμε, ας υποφέρουμε με αξιοπρέπεια».
Όθεν, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ θα αναχαιτίσει την εσωτερική μου παρόρμηση να στραφώ και προς το πρόσωπό Σας, όχι ως του υπέρτατου θεσμού της Δημοκρατίας τον οποίο σέβομαι, αλλά ως πολιτικού στελέχους άμεσα εμπλεκομένου και ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΚΑΛΕΣΩ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΩΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΜΕΝΟ ΟΛΩΣ ΑΠΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ διότι Υμείς ΕΞΟΧΟΤΑΤΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ορθώσατε το θεσμικό σας ανάστημα και ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΣ ΡΟΛΟ, άγνωστο γιατί, καίτοι επί των ημερών σας έχουν προξενηθεί και συντελεσθεί μέγιστα ανοσιουργήματα κατά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ……
…….  βλέπετε να δολοφονείται η Ελλάδα και εσείς Εξοχότατε πού ευρίσκεσθε; Και γεννάται το ερώτημα: «Ποιά Δημοκρατία υπηρετείτε; Είσαστε, Εξοχότατε, Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλων των Ελλήνων ή μόνο των τριακοσίων, των οποίων έχετε την αποδοχή; Και αν έτσι έχουν τα πράγματα, έχετε πλέον και την αποδοχή ολοκλήρου του ελληνικού Λαού;» 
……..
Μήπως υποκύψατε κι εσείς ως άνθρωπος στην σαγήνη της εξουσίας; « Και οι θεοί και οι άνθρωποι έχουν την τάση να κυριαρχούν όπου μπορούν. Ο νόμος αυτός ίσχυε και ισχύει και θα ισχύει στον αιώνα τον άπαντα» (Ε΄ 105 ,Θουκυδίδης].
…….
Εάν Υμείς Εξοχότατε προσβλέπετε να σας τιμήσει η ιστορία στην ίδια σελίδα με τον Εφιάλτη, επιτέλους κατορθώσατε να κερδίσετε την αιωνιότητα διαπράττοντας το μεγαλύτερο έγκλημα εθνικής μειοδοσίας που γνώρισαν οι γενιές των Ελλήνων κάνοντας έργο τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Αλλοίμονο σ’ εκείνους οπού χύσανε το αίμα τους και θυσιάσανε το δικόν τους να ιδούνε την πατρίδα τους να είναι το γέλασμα όλου του κόσμου και να καταφρονιώνται τ’ αθώα αίματα οπού χύθηκαν!»  
……..      
Εσείς βέβαια κύριε Πρόεδρε χαίρετε της ΑΜΕΡΙΣΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ όλου του πολιτικού κόσμου οι οποίοι κατά την 28η Οκτωβρίου 2011 προσέτρεξαν να σας υπερασπιστούν και να σας χειροκροτήσουν και  συνεχίσατε έτσι να παρακολουθείτε, χαμογελώντας ευτυχισμένος, την εικονική πραγματικότητα που σας σερβίρισαν οι χειροκροτητές σας εξασφαλίζοντας έτσι την πολιτική τους επιβίωση.
Γεννάται όμως το ερώτημα: «Τελικά, τι αποτελεί «θεσμό» για εσάς κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας; Μήπως ο προεδρικός θώκος και η “χρυσή πολιτική σας αποστρατεία”; Μήπως οι τιμές που σας αποδίδονται; Μήπως οι 288 χιλιάδες ευρώ που αποκομίζετε ετησίως την στιγμή που ο Λαός λιμοκτονεί;  Μήπως η προεδρική σύνταξη; Μήπως μια προεδρική κηδεία δημοσία δαπάνη σε κιλλίβαντα πυροβόλου;» Μα, όλα αυτά σας είναι εξασφαλισμένα. Είσθε σίγουρος γι' αυτό. Σας τα έχει εξασφαλίσει το πολίτευμα της Προεδρικής Δημοκρατίας, αλλά όταν το πρωί νιβόσαστε κι αντικρίζετε το πρόσωπό μας στον καθρέπτη, αλήθεια, δεν ντρεπόμαστε;
……
Εξοχότατε, ΟΥΔΟΛΩΣ θεωρώ ότι σας εκφράζει η ρήσης του ΜΑΚΑΡΙΟΥ: «Πίθηκος ό πίθηκος κάν χρυσά έχει σανδάλια» [Ο πίθηκος είναι πίθηκος έστω κι’ αν φοράει χρυσά σανδάλια]. Γι’ αυτό η Αθηναϊκή Δημοκρατία παρακινούσε προσωπικά καθέναν από τους νέους πολίτες της στον ιερό όρκο ν’ αγωνίζεται: «και μόνος και μετά πολλών».
Ευελπιστών ότι η παρούσα μου θα τύχει της δέουσας εκ μέρους Σας προσοχής και της μεγάλης αποφάσεώς να κάνετε το μεγάλο βήμα, της δικής Σας έστω δραματικής επιλογής, της παραιτήσεώς Σας εκ του Προεδρικού Σας θώκου με σκοπό τα πολιτικά κομματικά τρωκτικά να αναγκασθούν να παραδώσουν την διαχείριση των παντός είδους θεμάτων σε πολίτες ικανούς και δη εκ των αρίστων, ούτως ώστε να επέλθει η εξυγίανσης  και η ανανέωσης του πολιτικού βίου της χώρας, η απαλλαγή της από την οικογενειοκρατία, από την μετριοκρατεία, από τους σύγχρονους αυτοκράτορες, από τους Γαληνότατους, από τη σύγχρονη ολιγαρχία των χρυσοκάνθαρων και να εφαρμοστεί η άμεση δημοκρατία: «Δημοκρατικόν εστί το κληρωτάς είναι τας αρχάς. Το δ’ αιρετάς ολιγαρχικόν», έλεγε ο Αριστοτέλης.
Σας θυμίζω κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας την ρήση σας: «Ο πολίτης, είπατε, έχει την ευθύνη να απαιτεί καθημερινά από αυτούς που τον αντιπροσωπεύουν, ήθος και παραδειγματική συμπεριφορά» και θυμίσατε το «caveant consules». Αλλά η φράση συμπληρώνεται με το: ne quid respublica capiat που σε κατά λέξη μετάφραση σημαίνει «ας προσέξουν οι ύπατοι, για να μην κινδυνεύσει η δημοκρατία».
……
Κατόπιν των ανωτέρω, ως Έλλην πολίτης, σας καλώ όπως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς αποσκοράκισιν του καθεστώτος που επιφέρει την ΔΙΑΛΥΣΗ των συστατικών στοιχείων του ελληνικού έθνους όπως το ορίζει ο αλήστου μνήμης νομοδιδάσκαλος Αλέξανδρος Σβώλος: « Έθνος είναι η ιδέα που προέρχεται από ένα λαό που εκφράζει την συνείδηση της ενότητός του, εκδηλώνει την θέληση της κοινής ζωής, τείνει εις την δημιουργία ιδικής του ανεξάρτητου κρατικής οργανώσεως και εξωτερικεύεται στην κοινή καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό».    


    Οδυσσέας Τηλιγάδας


No comments:

Post a Comment