Monday, May 21, 2012

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΎΡΙΖΑ»


Κηφισιά,  20 Μαΐου 2012   
             
            ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΎΡΙΖΑ»
            Το πρόγραμμά του οδηγεί σε οιονεί κομμουνισμό  
            Γράφει ο                                                                                                                                
 Νίκος Αναγνωστάτος

            Η αναπάντεχη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και η προσδοκία του να βελτιωθεί στις επόμενες εκλογές, μέχρι και να κυβερνήσει, μας δίνει το δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να αναλύσουμε το πρόγραμμά του και τις βλέψεις του, όπως καταγράφονται στο διαδίκτυο, να το κρίνουμε και να εντοπίσουμε τα ενδεχόμενα δυσάρεστα μέχρι καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία σημεία του.
            Μια πρώτη ματιά στο πρόγραμμα αυτό, διαπιστώνει κανείς ότι χρειάζεται αποκωδικοποίηση, διότι για κάθε πτυχή του προγράμματος, αναφέρονται σε μακροσκελή ανάλυση, όλες οι περιπτώσεις και χρειάζεται πολύ υπομονή, εξειδικευμένες γνώσεις και ενδελεχή ανάλυση της δαιδαλώδους ωραιοποιημένης  διατύπωσης του θέματος, για να μπορέσεις, αν μπορέσεις, να διακρίνεις την ουσία του θέματος.
            Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελείται από δώδεκα «συνιστώσες», όπως λέγονται, οι οποίες αποτελούν ένα συνονθύλευμα αντιφατικών ιδεολογιών και αντιλήψεων, από Μαοϊκούς μέχρι Τροτσκιστές, πρώην ΚΚΕ και άλλων πέραν του ΚΚΕ πεποιθήσεων. Προκειμένου να συσταθεί ένα κοινοποιήσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα, είναι βέβαιο ότι έγιναν πολλές και σημαντικές υποχωρήσεις και συμβιβασμοί μεταξύ των «συνιστωσών». Το καίριο και καθοριστικό ερώτημα είναι τι θα προκύψει σε περίπτωση εφαρμογής αυτού του προγράμματος. Τρωικός πόλεμος; Γιγαντομαχία; Διότι τότε θα προκύψουν οι ουσιαστικές διαφορές τους και ασφαλώς το αποτέλεσμα θα είναι σε βάρος της χώρας μας και των Ελλήνων.
            Σε γενικές γραμμές στο συμπέρασμα που θα καταλήξει ο αναλυτής, είναι ότι το πρόγραμμα αυτό υποκρύπτει ένα οιονεί κομμουνιστικό σύστημα. Τον απώτερο αυτό στόχο του, επιμελώς αποκρύβουν από το κοινό και προβάλουν μόνο ό,τι αρέσει και ανακουφίζει από τις δυσμενείς επιπτώσεις των Μνημονίων και συγκινούν έτσι τον ταλαιπωρημένο από τα σκληρά μέτρα Έλληνα. Οι ψηφοφόροι μη γνωρίζοντας αυτά που αποκρύβονται, πέφτουν εύκολα στην παγίδα και υποκύπτουν στους παραδείσους που τους υπόσχεται ο κ.Τσίπρας, όπως αυτούς που υποσχόταν ο Στάλιν και όταν γίνουν αντιληπτά τα υπόλοιπα, θα είναι πολύ αργά. Θυμίζω τη ρήση του πιο ειλικρινούς και έντιμου αριστερού, αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου, ότι «ευτυχώς που δεν επικρατήσαμε στον εμφύλιο». 
            Για το λόγο τούτο, κάθε Έλληνας που ακούει εύηχα τις επαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μελετήσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πρόγραμμά του, να εντοπίσει αυτά που αποκρύβονται και τότε να αποφασίσει. Αν συμφωνεί ασφαλώς να το ψηφίσει. Αν όμως δεν συμφωνεί, ας μη παραπλανηθεί από «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».. Περίεργο το επιχείρημα ότι η Τρόϊκα μας οδηγεί σε μισθούς Βουλγαρίας – Ρουμανίας, κάτι που κανείς δεν το θέλει και κανείς δεν θα το δεχτεί, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι η αιτία αυτών των χαμηλών μισθών είναι το κομμουνιστικό καθεστώς που υπήρξε και ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
            Σταχυολογώ μερικά από αυτά τα σημεία, όπως εντοπίστηκαν από το αναρτημένο στο διαδίκτυο πρόγραμμά του:
-         Το οικονομικό του πρόγραμμα, στο οποίο υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, χρειάζεται χρήματα από διπλάσια έως τριπλάσια από αυτά που διαθέτουμε στον προϋπολογισμό. Τα υπόσχεται βέβαια γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να τα εφαρμόσει.
-         Σύστημα διαρκούς νομιμοποίησης μεταναστών, με εξίσωση δικαιωμάτων με τους Έλληνες , την λήψη της Ιθαγένειας, με δικαίωμα ψήφου και τόσα άλλα για χάρη τους.
-         Αποποινικοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας όλων των ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.
-         Αποστρατικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και αφοπλισμό των αστυνομικών μονάδων κατά τις διαδηλώσεις.
-         Κατάργηση των ειδικών μονάδων (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ) και των ειδικών σωμάτων (ειδικοί φρουροί, συνοριοφύλακες, αγροφύλακες)
-         Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18.
-         Αναγνώριση των γάμων των ομοφυλοφίλων και δικαίωμα υιοθεσίας τέκνων.
-         Ειδική φορολογία της ποντοπόρου ναυτιλίας για ενίσχυση του ΝΑΤ. (Η εμπορική ναυτιλία εισφέρει στην Ελλάδα από 14 δις έως 19 δις Ευρώ σε συνάλλαγμα, χωρίς η Ελλάδα να της προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ και αγνοούν ότι μπορεί να φύγει από την Ελλάδα και την ελληνική σημαία ανά πάσα στιγμή και παραμένει ΜΟΝΟ από αγάπη για την πατρίδα)   
-         Όσο για τα εθνικά θέματα, τα Σκόπια να μπορούν να λέγονται Μακεδονία, ιδιαίτερη φιλία με τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκοι μουσουλμάνους της Θράκης, εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίον των Τούρκων, κ.ά.
Όλα τα πιο πάνω, δεν είναι βέβαια συκοφαντία, όπως απαντούν οι του ΣΥΡΙΖΑ, και ασφαλώς δεν χρειάζεται να τρομοκρατήσει κανείς κανέναν, αφού αυτό το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του.
            Νίκος Αναγνωστάτος
            e-mailQ info@elvian.gr

 Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε οιονεί κομμουνισμό

Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Η αναπάντεχη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και η προσδοκία του να βελτιωθεί στις επόμενες εκλογές, μέχρι και να κυβερνήσει, μας δίνει το δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να αναλύσουμε το πρόγραμμά του και τις βλέψεις του, όπως καταγράφονται στο διαδίκτυο, να το κρίνουμε και να εντοπίσουμε τα ενδεχόμενα δυσάρεστα μέχρι καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία σημεία του.

Με μια πρώτη ματιά στο πρόγραμμα αυτό, διαπιστώνει κανείς ότι χρειάζεται αποκωδικοποίηση, διότι για κάθε πτυχή του προγράμματος, αναφέρονται σε μακροσκελή ανάλυση, όλες οι περιπτώσεις και χρειάζεται πολύ υπομονή, εξειδικευμένες γνώσεις και ενδελεχή ανάλυση της δαιδαλώδους ωραιοποιημένης  διατύπωσης του θέματος, για να μπορέσεις, αν μπορέσεις, να διακρίνεις την ουσία του θέματος. 
                                                                                   

No comments:

Post a Comment