Tuesday, January 8, 2013

Η απάντηση στην επιστολή της κ.ΜέρκελΑΝΑΓΚΑΙΑ  Η  ΧΑΛΑΡΩΣΗ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ  ΜΕΤΡΩΝ
Για την επανεκκίνηση της οικονομίας και αποφυγή κατάρρευσης

Η απάντηση στην επιστολή της κ.Μέρκελ


                                                                        Κηφισιά, 31 Δεκεμβρίου 2012
          Αξιότιμη Καγκελάριε,
          Αγαπητή κ.Μέρκελ,

         Σας ευχαριστώ πολύ για την από 19.12.2012 απαντητική επιστολή σας μέσω του γραφείου σας, και για την κατανόησή σας για την πατρίδα μου και για τα δεινά που υφίστανται οι Έλληνες. Επειδή όμως η εξ αποστάσεως γνώση και αναγνώριση των θυσιών των δεινοπαθούντων Ελλήνων, είναι τελείως διάφορο από το να τα ζεις από κοντά, με υποχρεώνουν να επανέλθω και να σας ζητήσω ευγενικά να προσέξετε περισσότερο τα προβλήματά μας ωσάν να είστε εδώ κοντά μας.
         Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα οφείλει να εξισορροπήσει τις δαπάνες με τα έσοδά της. Για οιονδήποτε λόγο και αν δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα τα τελευταία τριάντα χρόνια, η απάλειψής τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει σε τόσο γρήγορο χρόνο, διότι υπάρχει κίνδυνος να θεραπευτεί μεν ο ασθενής, να αποθάνει δε από υπερβολική δόση φαρμάκου.
         Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι την απόφασή σας να αντικαταστήσετε τα υπάρχοντα ανασφάλιστα δάνειά μας με εγγυημένα, όπως αντιλαμβάνομαι και σέβομαι την επιδίωξή σας να αποπληρωθούν τα δάνεια το γρηγορότερο δυνατό, χωρίς όμως να εξαθλιωθούν οι Έλληνες, διότι τότε δεν θα καταστεί δυνατό να αποπληρωθούν τα δάνεια.
          Φοβάμαι όμως, ότι με τα επιβληθέντα μέτρα, τα έσοδα του κράτους θα είναι λιγότερα, διότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι νέοι φόροι, ούτε να καταναλώνουν οι Έλληνες για είσπραξη ΦΠΑ, οπότε μοιραία θα εξαθλιώνονται, χωρίς «να επανέλθουν τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία στο σωστό δρόμο και να μπουν οι βάσεις και τα θεμέλια  για μια καινούργια ανάπτυξη και απασχόληση στην Ελλάδα», όπως αναφέρετε στην επιστολή σας. Η απόφαση των Ελλήνων δια των τελευταίων εκλογών, ήταν λίγο-πολύ αναγκαστική και θα ήταν λάθος να την επικαλούμαστε.
          Ένας τρόπος για να σταματήσει ο κατήφορος της ύφεσης, η τροχοπέδη αυτή κάθε προσπάθειας ανάπτυξης και να ελπίζουμε σε ανάπτυξη και απασχόληση, και με την πεποίθηση ότι πράγματι επιθυμείτε να μας βοηθήσετε, είναι οι Έλληνες να έχουν χρήματα να καλύπτουν τουλάχιστον τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, οπότε θα κινηθεί η αγορά με την προσδοκία της ανάπτυξης και απασχόλησης, αλλά και τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων μας.
         Αυτό θα επιτευχθεί με τη χαλάρωση κάθε μέτρου που μειώνει μισθούς και συντάξεις κάτω των χιλίων ευρώ, την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς επί των ακινήτων, ώστε να ενεργοποιηθούν περί των διακοσίων επιχειρήσεων και επαγγελμάτων που ασχολούνται με την οικοδομική δραστηριότητα, καθώς και μείωση του υψηλού ΦΠΑ, το ύψος του οποίου συνιστά σοβαρό λόγο αποφυγής πληρωμής του. Επίσης μεγαλύτεροι φόροι, αναπόφευκτα αλλά αμέσως, καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού, έτσι ώστε το κόστος αυτών στην Ελλάδα να είναι υψηλότερο από οπουδήποτε αλλού, εμποδίζοντας κάθε πιθανότητα για ανάπτυξη εντός των συνόρων μας.
         Με τις πιο πάνω ενέργειες θα υπερκαλυφθούν τα όποια, έστω και εν αμφιβόλω,  προσδοκώμενα έσοδα, από την επανεκκίνηση της οικονομίας. Υπάρχουν
και άλλα σημεία των μέτρων στα οποία θα μπορούσε να γίνουν χρήσιμες και αποτελεσματικές βελτιώσεις, αλλά στο σημείο τούτο θα περιοριστώ στα πιο πάνω. Αν και σεις θεωρήσετε χρήσιμες τις προτάσεις μου, η δική σας συμβολή στην ελληνική κυβέρνηση θα ήταν εποικοδομητική. Τα ευνοϊκά αποτελέσματα τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν, ίσως σας ενθαρρύνουν να προχωρήσουμε στην εξέταση περεταίρω ελαφρύνσεων. Θα διαψεύσουμε έτσι τη μομφή του γερμανού δημοσιογράφου κ.Χένρικ Μ. Μπρόντερ στη DIE WELT πρόσφατα ότι «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη»!
         Όσο για την ολοκλήρωση της ενοποίησης της Ευρωζώνης σε πρώτο στάδιο, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι θα προχωρήσετε, σε ρυθμό και τρόπο που σεις θα επιλέξετε, όμως η δική μου άποψη είναι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό, ως τη μόνη λύση για αποτροπή διάλυσης της Ευρωζώνης και όφελος της Γερμανίας. Όσο η ενοποίηση καθυστερεί, τόσο μεγεθύνονται τα προβλήματα και καθίστανται δυσεπίλυτα, μέχρι απολύτου αδιεξόδου, οπότε ΟΛΟΙ θα βρεθούμε ζημιωμένοι.
        
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Νίκος Αναγνωστάτος
         e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Λόγια-Σταράτα  
Ιστολόγιο με νέα, συζήτηση και προβληματισμό... Στείλετε τις αναρτήσεις σας στο: logiastarata@gmail.com

Η ανταπάντηση στην κ.Μέρκελ

Αξιότιμη Καγκελάριε,
Αγαπητή κ.Μέρκελ,


Σας ευχαριστώ πολύ για την από 19.12.2012 απαντητική επιστολή σας μέσω του γραφείου σας, και για την κατανόησή σας για την πατρίδα μου και για τα δεινά που υφίστανται οι Έλληνες. Επειδή όμως η εξ αποστάσεως γνώση και αναγνώριση των θυσιών των δεινοπαθούντων Ελλήνων, είναι τελείως διάφορο από το να τα ζεις από κοντά, με υποχρεώνουν να επανέλθω και να σας ζητήσω ευγενικά να προσέξετε περισσότερο τα προβλήματά μας ωσάν να είστε εδώ κοντά μας

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
Η απάντηση στην επιστολή της κ. Μέρκελ
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Αξιότιμη Καγκελάριε,
Αγαπητή κ. Μέρκελ,

Σας ευχαριστώ πολύ για την από 19.12.2012 απαντητική επιστολή σας μέσω του γραφείου σας, και για την κατανόησή σας για την πατρίδα μου και για τα δεινά που υφίστανται οι Έλληνες. Επειδή όμως η εξ αποστάσεως γνώση και αναγνώριση των θυσιών των δεινοπαθούντων Ελλήνων, είναι τελείως διάφορο από το να τα ζεις από κοντά, με υποχρεώνουν να επανέλθω και να σας ζητήσω ευγενικά να προσέξετε περισσότερο τα προβλήματά μας ωσάν να είστε εδώ κοντά μας.


No comments:

Post a Comment