Friday, March 20, 2015

Ανακαλύψτε την πολιτική σύντροφοι της κυβέρνησης, πριν είναι πολύ αργά

17/3/15

Ανακαλύψτε την πολιτική σύντροφοι της κυβέρνησης, πριν είναι πολύ αργά

Του Σάββα Καλεντερίδη 
Όταν βλέπει κανείς το σύνολο μιας ομάδας να είναι απέναντί του, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να βλέπει παντού θεωρίες συνωμοσίας και προβοκάτσιας, να επιβάλλει μέσα από προπαγανδιστικές μεθόδους τη λογική της θυματοποίησης σε μια ολόκληρη κοινωνία και να υιοθετεί τη λογική του «στραβός είναι ο γιαλός»!
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ακολούθησαν μια τακτική ακραίου αντιπολιτευτικού λόγου, με κατηγορίες και φρασεολογία όπως «Γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένοι, αυτοί που ήταν στημένοι στα τέσσερα στους δανειστές» και δημιούργησαν το λεγόμενο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο διχαστικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν την εθνική συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση. Όλες οι άλλες χώρες που πέτυχαν μια ελάχιστη εθνική συνεννόηση, βγήκαν από την κρίση σχετικά αλώβητες.
Η τακτική του ακραίου αντιπολιτευτικού λόγου βρήκε πρόσφορο έδαφος στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα το λεγόμενο αντιμνημονιακό στρατόπεδο να αποκτήσει δυναμική εξουσίας. Από τη στιγμή που αυτό έγινε αντιληπτό από τους εταίρους μας, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έγιναν οι καλύτεροι σύμμαχοι των δανειστών μας. Κι αυτό γιατί μόλις αντιλήφθηκαν ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη, από το καλοκαίρι του 2014, ενόψει της προεδρικής εκλογής, όπου κι εκεί η αντιπολίτευση ακολούθησε μια πολιτική που οδήγησε στην αυτοπαγίδευσή της, «έβγαλαν από την πρίζα» την κυβέρνηση Σαμαρά και άρχισαν να επενδύουν στην κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων!
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

No comments:

Post a Comment