Friday, July 10, 2015

ΑΤΥΧΕΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ



Τα κέρδη επιτυγχάνουν εκτός Ελλάδος και χωρίς καμιά συμμετοχή της Ελλάδος
ΑΤΥΧΕΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Αγγλία & Γερμανία προσφέρουν ευνοϊκότερους όρους για εγκατάσταση

Nikos Anagnostatos
27, Rodon Str, 14564 Kifissia.

                                                                                  Κηφισιά, 10 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

To: Jean Claude Juncker Esq.
President of the Commission
Brussels

Κοιν/ση: Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών – Πειραιά, Φαξ: 210 42.90.107

Θέμα: Ατυχές το αίτημά σας για φορολόγηση των Ελλήνων Εφοπλιστών.

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Commission,
Αγαπητέ φίλε της Ελλάδος κ. Γιούνκερ,

Θέλω κατ’ αρχή να σας ευχαριστήσω για τις ειλικρινείς και φιλελληνικές προσπάθειές σας να βοηθήσετε τη χώρα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Θα πρέπει να έχετε μελετήσει την μακρά ένδοξη ιστορία μας και τον πλούσιο και αξιοθαύμαστο πολιτισμό μας και να έχετε διαγνώσει τα μεγάλα προτερήματα και τις ικανότητες των Ελλήνων, για να μας αγαπάτε τόσο και πρέπει να γνωρίζετε ότι η αγάπη αυτή είναι και δική μας στο πρόσωπό σας. Είμαστε ανοιχτόκαρδοι, φιλόξενοι, φιλεύσπλαχνοι και ανεξίκακοι , μαζί με πολλά μας ελαττώματα, τα οποία πιστεύω ότι γνωρίζετε και τα γευτήκατε πρόσφατα και για τα οποία σας ζητάμε να μας συγχωρήσετε και προσδοκούμε να συνεχίσετε να μας προστατεύετε και να μας υποστηρίζετε στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Ο σκοπός της επιστολής μου αυτής είναι να εκφράσω την απορία μου για το αίτημά σας να φορολογηθούν οι Έλληνες Εφοπλιστές. Όχι διότι ως Έλληνες δεν πρέπει και αυτοί να φορολογούνται όπως κάθε Έλληνας, αλλά διότι, ως έχων εμπειρία με το αντικείμενο, σας διαφεύγουν οι κάτωθι παράμετροι του θέματος:

α) Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία προσφέρει στην ελληνική οικονομία από 14 δις μέχρι 19 δις ευρώ κατ’ έτος, ανάλογα με την ναυλαγορά, ήτοι κατά μέσο όρο το 9% του ΑΕΠ μας, ή το 35% του κρατικού προϋπολογισμού μας, πέραν των 193.000 θέσεις εργασίας. Άρα οι Έλληνες εφοπλιστές προσφέρουν στην πατρίδα περισσότερα από κάθε άλλη επαγγελματική κατηγορία.

β) Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία είναι η πρώτη στον κόσμο και είναι φυσικό να δημιουργεί κάποιο κακοκάρδισμα, αν όχι το φθόνο, σε προηγμένες χώρες, που μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα και δη με ενδημική προβληματική οικονομία, κυριαρχεί ανά τους ωκεανούς ως πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου.

γ) Το μυστικό λοιπόν αυτής της επιτυχίας, έγκειται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ναυτίλοι και επιχειρηματίες, έχουν την ευχέρεια να αξιοποιήσουν την αναμφισβήτητη ευφυΐα, πολυπραγμοσύνη και επιχειρηματικότητά τους, στον διεθνή ανταγωνιστικό στίβο, ως άλλοι πολυμήχανοι Οδυσσείς, μακριά από την ανασχετική γραφειοκρατία και άλλα παθογενή εμπόδια της πατρίδας μας, με μεγάλη επιτυχία, όπως είναι ολοφάνερο.

δ) Η επιτυχία λοιπόν των Ελλήνων Εφοπλιστών και κατά συνέπεια και τα όποια κέρδη τους, τα κερδίζουν εκτός Ελλάδος και χωρίς καμία συνεισφορά της Ελλάδος. Δεν συντρέχει επομένως κανένα νομικό έρεισμα για φορολόγηση εντός Ελλάδος και κανείς δεν έχει την δυνατότητα να τους επιβάλλει φόρους χωρίς την συνέναισή τους.  

ε) Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τόσο η Αγγλία όσο και η Γερμανία, καθώς και άλλα κράτη όπως η Σιγκαπούρη, Ντουμπάϊ κ.α., καλούν τους Έλληνες Εφοπλιστές να εγκαταστήσουν την έδρα και τα γραφεία τους στη χώρα τους, με ευνοϊκότερους όρους από αυτούς που τους προσφέρει η Ελλάδα. Στα υπόψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αμέσως (over night) χωρίς να ερωτηθεί κανείς.

Μετά τις παραπάνω πληροφορίες, θέλω να πιστεύω ότι θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι ήταν ατυχές αλλά και απραγματοποίητο το αίτημά σας, χωρίς την συναίνεση των Ελλήνων εφοπλιστών. Μια συναίνεση η οποία είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί, διότι οι Έλληνες εφοπλιστές είναι πατριώτες και θα συνεισφέρουν αυτό που πρέπει στην πατρίδα, εκτός και αν η κυβέρνηση κάνει το λάθος να το απαιτήσει. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη

Νίκος Αναγνωστάτος

Υ.Γ.
 Για την πληρέστερη κατανόηση του θέματος, στέλνω την επιστολή στα ελληνικά και μπορεί ο κ.Σχοινιάς να σας το ερμηνεύσει σωστά. 
Ν.Α.

Ατυχές το αίτημα φορολόγησης των Ελλήνων εφοπλιστών
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Ανοικτή επιστολή στον κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Commission,
Αγαπητέ φίλε της Ελλάδος κ. Γιούνκερ,

Θέλω κατ’ αρχή να σας ευχαριστήσω για τις ειλικρινείς και φιλελληνικές προσπάθειές σας να βοηθήσετε τη χώρα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Θα πρέπει να έχετε μελετήσει την μακρά ένδοξη



  

No comments:

Post a Comment