Sunday, December 10, 2023

Οι λόγοι κατακερματισμού της αριστεράς

 

Κυνηγώντας ματαίως τον φανταστικό δρόμο της τέλειας κοινωνίας

Οι λόγοι κατακερματισμού

της αριστεράς χωρίς τέλος

Μέχρι την απομυθοποίηση της ματαιότητας των λανθασμένων ονείρων της

Διόνυσος,  5η Δεκεμβρίου 2023

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

 Με αφορμή τη δημιουργία ενός ακόμη κόμματος της αριστεράς, «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ονόματι, αποτελεί το τρίτο αριστερό κόμμα της σημερινής Βουλής, διαφόρων αποχρώσεων, αναλόγως του πιστεύω του το καθένα, για τον τρόπο που νομίζει ότι έχει το μυστικό για να επιτύχει το όνειρό του, το οποίο μετά βεβαιότητας, θα καταλήξει «θερινής νυκτός». Διάφορα αριστερά κόμματα εναλλάσσονται στη Βουλή, με μόνο σταθερό το ΚΚΕ. Δεδομένου ότι όλα τα αριστερά κόμματα, έχουν το «ΚΕΦΆΛΑΙΟ» ΤΟΥ Μάρξ, ως Ευαγγέλιο και οδηγό τους, δεν μας έχουν εξηγήσει, πως το ερμηνεύει και πως θα το εφαρμόσει κάθε κόμμα,. Ιδιαίτερα όταν η ταπεινότητά μου, έχει τεκμηριώσει, με το προ διετίας εκδοθέν βιβλίο μου «Η απομυθοποίηση του κομμουνισμού και κάθε μορφής αριστερών δοξασιών», ότι οι δοξασίες του «Κεφαλαίου», είναι τελείως λανθασμένες.

            Για να σχολιάσουμε λίγο την άρτι αναφυείσα παραφυάδα της αριστερής ιδεοληψίας, στην καλύτερη περίπτωση, να διακηρύσσουν όσα πραγματοποίησαν ως κυβέρνηση χαλιναγωγούμενη από την «Τρόϊκα» που κρατούσε στιβαρά τα γκέμια. Τα «αριστερά» της πιστεύω, τα εφάρμοσε το πρώτο 6μηνο, ως κυβέρνηση, του 2015, κατά το οποίο από τρίχα γλυτώσαμε να πέσουμε στον γκρεμό, όπως κατ’ επανάληψη έχω αναλύσει με κατά καιρούς άρθρα μου. Διότι τα 37 δις απόθεμα, ήταν εντολή της Τρόϊκα να διαφυλαχθούν από τα δανεικά, για πληρωμή των δόσεων του δανείου του 3του και αχρείαστου Μνημονίου. Το ευήκοο «βγήκαμε από τα Μνημόνια», πέραν του γεγονότος ότι, δεν βγήκαμε το 2018, αλλά έληξε ημερομηνιακά το Μνημόνιο, με τα σκληρά μέτρα να συνεχίζονται, υπό αυστηρή επιτήρηση μέχρι τον Αύγουστο του 2000, αλλά και αν είχαμε βγει τότε, θα ήταν επίτευγμα της Τρόϊκα, που κρατούσε πάντα σφικτά τα γκέμια.    

            Επιγραμματικά λόγω χώρου, θα αναφερθώ στα … αριστερά κατορθώματα του νέου προέδρου της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση, ως υπουργός ανάπτυξης το 2018, που τον υπέστην προσωπικά, όταν είχα δημιουργήσει και λειτουργούσε μία βιομηχανία 3 εκατ. ευρώ, ανακύκλωσης παλαιών ελαστικών, η «ΕΛΒΙΑΝ ΑΒΕΕ», την οποία μας έκλεισε παρανόμως, χωρίς να μας χορηγήσει ούτε την προβλεπόμενη επιδότηση και μεθοδεύοντας ποινικά αδικήματα, όταν η μήνυση που του έχω ασκήσει για παράβαση καθήκοντος, καθεύδει στη Βουλή και χρειάζονται 30 βουλευτές για να την κινητοποιήσουν.            

            Επομένως ένα τεράστιο ερωτηματικό πλανάται στον ορίζοντα. Η κοινωνία έχει πράγματι ανάγκη ενός «αριστερού» κόμματος, για να μπορέσει να επιτύχει την ευημερία της; Τι δεδομένα έχουμε; Έχουμε κάποιο πρότυπο στην υφήλιο όπου κάποιο αριστερό κόμμα, οποιασδήποτε απόχρωσης, να έχει επιτύχει αυτό που οι «αριστεροί» διακηρύττουν; Από την μέχρι τώρα γνώση και εμπειρία μας, πουθενά και ποτέ δεν έχει επιτύχει τίποτε από όσα ευαγγελίζονται! Το πλέον αυθεντικό, το ΚΚΕ το οποίο συνεργάστηκε στενά, αν δεν υπάκουε τυφλά, και συμπορευόταν με την τέως Σοβιετική Ένωση, η οποία κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος, δεν αποκόμισε κανένα συμπέρασμα; Η γραφειοκρατία λέει έφταιξε, χωρίς να μας εξηγήσει τον τρόπο που θα την εξαλείψει!

            Ένα δεύτερο ερώτημα εγείρεται χωρίς απάντηση μέχρις ώρας, είναι ο λόγος της κατακερμάτισης αυτής της περιβόητης αριστεράς, να αναφύονται κάθε λίγο νέα αριστερά κόμματα και να κλείνουν άλλα. Δεν έχουν βρει τον βηματισμό τους ή προσκρούουν στα βράχια της κοινωνικής πραγματικότητας, η οποία στεντορεία την φωνή τους βροντοφωνεί, σε κάθε εκλογική διαδικασία, ότι δεν μας λείπουν οι αριστερές σας ιδεοληψίες, αλλά σώφρονες, δίκαιοι και ικανοί κυβερνήτες.

            Ο λόγος των πολλών διάσπαρτων αριστερών κομμάτων είναι ότι το όποιο νέο κόμμα πιστεύει ότι διαγνώνει το λάθος του άλλου κόμματος που απέτυχε και νομίζει ότι γνωρίζει την διόρθωσή και επιτυχία του. Έτσι καταλήγει «η εσχάτη πλάνη να είναι χείρων της πρώτης».   

            Κύριοι της αριστεράς, η ιστορία πλέον, έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει σωστή και εφαρμόσιμη αριστερή ιδεολογία, παρά ένα κατάλοιπο ιδεολόγημα της Γαλλικής Επανάστασης, το οποίο ως αναμμένο κάρβουνο έσβησε και το έκανε στάχτη ο Μέγας Ναπολέων ως ο νέος Αυτοκράτορας, που αντικατέστησε τους Βασιλιάδες.                 

            Νικόλαος Αναγνωστάτος

            e-mail: nanagnostatos@gmail.com

            Thiakos.blogspot.com

No comments:

Post a Comment