Wednesday, September 10, 2008

Ανοικτή επιστολή στον Κ. Καραμανλή

Ανοικτή επιστολή στον Κ. Καραμανλή...

.
10.9.2008
Από τον Νίκο Αναγνωστάτο
τ. Πρόεδρο ΑΣΓΜΕ
ΚΗΦΙΣΙΑ
.
Προς:
κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή,
Πρωθυπουργό
ΕΝΤΑΥΘΑ.

.
Αγαπητέ κ.Πρόεδρε,
Αγανακτισμένος, ακόμη και θυμωμένος για όσα ακούγονται και λέγονται, κυρίως από τα ΜΜΕ, εναντίον της Κυβέρνησης και σας προσωπικά, αποφάσισα να γράψω αυτή την ανοικτή επιστολή, με την προσδοκία να συνεισφέρω, έστω και κατ’ ελάχιστο, στην αποκατάσταση της αλήθειας και στην αναστροφή του νοσηρού αυτού πολιτικού κλίματος.
Η ομιχλώδης πολιτική ατμόσφαιρα και η αχλής που δημιουργεί την εντύπωση υστέρησης της Κυβέρνησης και σεις προσωπικά, είναι ασφαλώς τεχνητό δημιούργημα των «νταβατζήδων», και είδους διαπλεκομένων, δια των παπαγαλακίων τους, επειδή δεν τους κάνετε τα χατήρια και δεν απολαμβάνουν πλέον όλων εκείνων των προνομίων με τα οποία είχαν συνηθίσει. Στην προσπάθειά τους αυτή συνεπικουρούνται από τον λαϊκισμό, τον μικροπολιτικό λόγο και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης, μη αναλογιζόμενοι τη ζημιά που επιφέρουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες, τελευταία δε και από τον μεγάλο μας «σύμμαχο», επειδή τολμήσατε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας μας. Για το λόγο τούτο είναι αδήριτη ανάγκη να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τη θολούρα αυτή , να ξαστερώσει ο ουρανός και να αντιληφθεί ο καθένας ότι και έργο έχετε κάνει και μάλιστα σημαντικό που όμως πνίγεται μέσα στο θόρυβο και τις φωνασκίες των πιο πάνω, όπως και κυβερνάτε δημιουργικά και αποτελεσματικά, έστω και χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς.
Επειδή είναι πεποίθησή μου ότι είστε ο μόνος ικανός και αξιόπιστος, αλλά τολμηρός και αποφασιστικός (you have a dream), να βγάλει την ταλαίπωρη τούτη χώρα από την μακρόχρονη κρίση και να την οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία, πεποίθηση που έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, που όμως κλονίζεται από τον καθημερινό βομβαρδισμό περί του αντιθέτου, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα πρέπει, πέραν των μεταρρυθμίσεων που με τόλμη προχωράτε, να πάρετε αμέσως ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες και δραστικές αποφάσεις, ώστε να προκληθεί ένα είδος σόκ, ένα ταρακούνημα τόσο της κοινωνίας όσο και των ΜΜΕ και δι’ αυτών κάθε είδους υπονομευτών .
Μερικές από τι απόψεις μου, είναι οι παρακάτω:
1.- Να επιβάλετε το «σεμνά και ταπεινά», που έχει ξεχαστεί, σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη και αυτών των δημοσίων υπηρεσιών, με πρότυπο τη δική σας συμπεριφορά και τρόπου ζωής.
2.- Να στείλετε σπίτι του όποιον με οιονδήποτε τρόπο έχει παραβεί τις αξιακές σας αυτές αρχές τις οποίες διακυρήξατε με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έστω και αν δεν είναι ποινικά ένοχος. Αν είναι ικανός, θα μπορέσει να προσφέρει, ίσως και περισσότερα, στην παράταξη και στη χώρα από το σπίτι του.
3.- Οι υπουργοί και κάθε αρμόδιος, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το καθήκον τους είναι πως θα περιορίσουν τις δαπάνες του οργανισμού που προΐστανται και όχι πως θα κατορθώσουν να πάρουν περισσότερα ποσά. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περικοπής δαπανών.
4.-
Ο γλαφυρός και μεστός επιχειρημάτων πολιτικός σας λόγος, με την ευφράδεια που σας διακρίνει, χρειάζεται να ακούγεται συχνότερα και να τονίζονται τα επιτεύγματα της Κυβερνήσεως με κάθε ευκαιρία. Βρείτε ευκαιρίες να το κάνετε, ώστε να διαλύονται έτσι τα σύννεφα της αμφισβήτησης και της διαστρέβλωσης που επιχειρείται συστηματικά και με ιδιοτελείς σκοπούς. Ο κόσμος το έχει ανάγκη και πιστεύω το επιζητεί!
5.- Θα πρέπει να παρακολουθούνται συστηματικά τα δελτία ειδήσεων, κυρίως των «8» και κάθε «ενημερωτική» εκπομπή, όπου ακούγονται όλες οι υπερβολές, διαστρεβλώσεις συχνά, ακόμη και ανακρίβειες, δημιουργώντας έτσι την τέλεια σύγχυση στον κόσμο, ώστε να παρεμβαίνει κάποιος αρμόδιος, ανάλογα με το θέμα, π.χ. ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου, ο οποίος πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος, με τόλμη και παρρησία και όχι όπως τώρα απολογούμενος, για να αποκαθιστά την αλήθεια και να διαλύει την σύγχυση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι μεταξύ άλλων, θα αποθαρρύνονται αυτοί που σκόπιμα τα δημιουργούν.
6.- Θα πρέπει να εξαλειφθεί το γρηγορότερο το «κράτος» των Εξαρχείων και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, καθώς και κάθε κουκουλοφόρος, καταληψίας ή οιοδήποτε άλλος παρανομών, ώστε ο πολίτης να αισθανθεί ασφαλής . Όλοι αυτοί προκαλούν και ανησυχούν τους πολίτες και προσβάλουν την Κυβέρνηση.
7.- Ως προς την οικονομία, που αποτελεί τη λυδία λίθο, είναι τοις πάσι γνωστό ότι η ανάπτυξη είναι η λύση η οποία θα επιτευχθεί με τις επενδύσεις. Επειδή, πέραν της γραφειοκρατίας η οποία επιβάλεται να εξαλειφθεί, υπάρχει ένα πλήθος ανασταλτικών παραγόντων που αποτρέπουν τους επενδυτές. Αυτοί οι ανασταλτικοί παράγοντες πρέπει να εξαλειφθούν!Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε πολύ περισσότερα υπόψη σας, μόνο που πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να παρέμβετε δυναμικά και γρήγορα.
Με άπειρη τιμή και εκτίμηση.


No comments:

Post a Comment