Wednesday, November 12, 2008

Νέα Τολμηρή πρόταση για αναστροφή του πολιτικού κλίματος


Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
12.11.2008                                                                     

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ
Προς τον:
Πρόεδρο της Κυβερνήσεως,
κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή,
ΑΘΗΝΑ                  

Θέμα: Νέα Τολμηρή πρόταση για αναστροφή του πολιτικού κλίματος.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Όχι μόνο ως φίλος σας και ψηφοφόρος, αλλά κυρίως ως απλός αλλά υπεύθυνος πολίτης της ταλαίπωρης τούτης χώρας, πιστεύοντας ότι εκπροσωπώ όλους τους υπεύθυνους και υγειά σκεπτόμενους Έλληνες, ανησυχούμε σφόδρα για το μέλλον της χώρας, με τον τρόπο που τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, με την έντονη, πιστεύω, προτροπή του υπερατλαντικού «συμμάχου» μας, προσπαθούν να  ρίξουν την κυβέρνηση, μη ενδιαφερόμενοι για τις συνέπειες και τα δεινά που θα επιφέρουν στη χώρα.
Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μπορείτε να ξεβαλτώσετε  την ταλαίπωρη τούτη χώρα, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα, τουλάχιστο μέχρι τις 20/1/2009, και ίσως χρειαστεί να υπερβείτε τις βασικές σας αρχές, χάριν του γενικότερου οφέλους.
Πέραν των όσων έγραψα στις προηγούμενες επιστολές μου, επαναλαμβάνω ότι τη στιγμή αυτή ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ !
Μεταξύ άλλων, φαίνεται ότι χρειάζεται και ένας ανασχηματισμός. Αλλά ένας δομικός ανασχηματισμός, με κυβερνητικό σχήμα μικρό και ευέλικτο, κάτι που προεκλογικά ακόμη αναγγείλατε. Δηλαδή, όπως προτείνει και ο Ν.Ζ.:

1.- Αφού παραιτηθεί ΟΛΟ ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, να συντμηθούν τα υπουργεία σε ΟΚΤΩ. Ήτοι:
- Άμυνας
- Εξωτερικών
- Εσωτερικών, στο οποίο θα συμπτυχθούν το Δημόσιας διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Μακεδονίας Θράκης, Αιγαίου και Επικρατείας.
- Οικονομικών, όπου θα συμπτυχθούν, το Οικονομίας και Ανάπτυξης.
- Υποδομών, στο οποίο θα συμπτυχθούν το ΥΠΕΧΩΔΕ , Μεταφορών και Ναυτιλίας.
- Παιδείας – Πολιτισμού
- Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης
- Κοινωνικής Πολιτικής, όπου θα συμπτυχθούν το Απασχόλησης και Υγείας.

Όλα τα συμπτυχθέντα υπουργεία και υφυπουργεία, να μετατραπούν σε Γενικές Γραμματείες.

-  Μετά από συνεννόηση με τους παραιτηθέντες υπουργούς, να εξηγηθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να πετύχει το πολιτικό σοκ και να δεχθούν να το στηρίξουν και  ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΩΝ, αλλά να οριστούν ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, που να μην έχουν υπουργοποιηθεί στο παρελθόν

Το κυβερνητικό σχήμα να λειτουργεί σε δύο κύκλους:
- Πολιτικός κύκλος, με η συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας και Παιδείας-Πολιτισμού, όπου θα προΐσταται και θα συντονίζει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
- Οικονομικός κύκλος, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Αγροτικής-Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής, όπου θα προΐσταται και θα συντονίζει ο κ. Γεώργιος Σουφλιάς.

Επειδή είναι βέβαιο ότι οι γνώσεις και η εμπειρία πολλών των παραιτηθέντων υπουργών, είναι και χρήσιμη και αναγκαία, (άλλωστε δεν παραιτήθηκαν λόγω ανικανότητος, αλλά λόγω τακτικής για εθνική ανάγκη), να συμπαραστέκονται και να βοηθούν τους νέους υπουργούς, σιωπηρά, με μια άμεση επαφή και συνεννόηση, μακρυά από τα βλέμματα των ΜΜΕ.            

Οι νέοι πλέον υπουργοί, να εξαγγείλουν σημαντικές διορθωτικές κινήσεις  για την ικανοποίηση των ευρέων κοινωνικών τάξεων την κρίσιμη τούτη στιγμή, έστω και αν βλαφθεί η οικονομία, ξεφεύγοντας από την βασική κυβερνητική πολιτική, διότι είναι προτιμότερο να βλαφθεί πρόσκαιρα η οικονομία, από να βλαφθεί η Ελλάδα κατά πολύ, αν δεν αναστραφεί το αρρωστημένο και κατευθυνόμενο πολιτικό κλίμα !

Πιστεύω ότι μια τέτοια κίνηση θα σοκάρει, θα εκπλήξει και τελικά θα αποδώσει !

Με άπειρη εκτίμηση και αγάπη

No comments:

Post a Comment