Οι σύγχρονοι οικονομολόγοι αναλύουν με "ειδωλολατρικά" πρότυπα
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος Κηφισιά / e-mail: info@elvian.gr
Όσο και αν έχει ανελιχτεί η επιστήμη και η γνώση περισσεύει και υποτίθεται ότι  έχει επιλυθεί κάθε τι που αφορά ή προβληματίζει την κοινωνία αλλά και την επιστήμη, φαίνεται ότι δεν θα λείψουν ποτέ οι «ειδωλολατρικές» και «δεισιδαίμονες» εξηγήσεις των διαφόρων «φαινομένων».
            Όπως, σύμφωνα με το «χρησμό», ο Αγαμέμνων θυσίασε την κόρη του Ιφιγένεια για να φυσήξει ούριος άνεμος για την Τροία, έτσι και σήμερα η Τρόϊκα  επιβάλει την καταστροφή της Ελλάδας για να σωθεί το Ευρώ, αλλά εις μάτην.
            Με την ίδια «ειδωλολατρική» προσέγγιση ερμηνεύονται μόνο τα «φαινόμενα» της οικονομικής κρίσης από τους διαφόρου ποιότητας και σκοπιμότητας οικονομικούς αναλυτές, παραγνωρίζοντας ή παρακάμπτοντας την αιτία της κρίσης, την καρδιά του προβλήματος.
            Ορισμένοι περισσότερο θαρραλέοι αποτόλμησαν την ενοχοποίηση της Goldman Sachs ως το κέντρο κατεύθυνσης και ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας. Ενδέχεται η Goldman Sachs να είναι το κυριότερο πλοκάμι του κέντρου προγραμματισμού και αποφάσεων, αλλά είναι μόνο ένα πλοκάμι από τα Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου