Monday, January 22, 2024

Πρόταση αποσυμφόρησης της έντασης του Γάμου Ομόφυλων

 

Ως το «αυγό» του Κολόμβου και όλα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν

Πρόταση αποσυμφόρησης της

έντασης του Γάμου Ομόφυλων

Έτσι αποφεύγεται η περεταίρω γκρίνια και οι διχαστικές συνέπειες

Διόνυσος,   16 Ιανουαρίου 2024

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Μια και μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, θα


ασκήσω λοιπόν το δικό μου δικαίωμα, έχοντας άποψη σε κοινωνικά θέματα, να προτείνω στον πανάξιο πρωθυπουργό, αξιότιμο κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ακομπλεξάριστος και απαλλαγμένος από στενά εγωιστικά σύνδρομα και ακούει με ενδιαφέρον και αναλύει κάθε πρόταση που του γίνεται:  (α) Να ζητήσει να σταματήσει κάθε συζήτηση για τον Γάμο των Ομοφύλων, (β) Να διακηρύξει ότι αναβάλλεται για εύθετο χρόνο το θέμα και (γ) Να μελετήσει την πιο κάτω πρόταση, η οποία (1) Θα καλύψει ικανοποιητικά όλα τα λεπτά και ουσιαστικά δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ που επιζητεί το επίμαχο νομοσχέδιο, (2) Θα αποσυμπιεστεί όλη η ένταση που δημιούργησε αυτό, (3) Θα αποφευχθεί ο κίνδυνος διχασμού της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, (4) Θα ικανοποιηθούν ενδιαφερόμενοι και μη, οι υπερασπιστές και οι κατακρίνοντες το θέμα, και (5) Θα επιδοκιμαστεί, θα επαινεθεί και ασφαλώς, θα θαυμαστεί ο Πρωθυπουργός για την ετοιμότητά του, την διορατικότητά του, την ευελιξία του, αλλά προ πάντων για τον ανθρωπισμό του και την κοινωνική ευαισθησία του. 

          Με δεδομένο λοιπόν ότι οι κοινωνίες, στην διαχρονική τους διαδρομή, πέτυχαν να έχουμε μια, κατά το δυνατόν, ήρεμη, ανθρώπινη με ενσυναίσθηση και συνοχή κοινωνία, κάτι που συνετέλεσε εν πολλοίς, το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», που ευελπιστώ να αφορά την πλειοψηφία τουλάχιστον των πολιτών και όλοι θα θέλαμε να μη διαταραχθεί και να βελτιωθεί όσο μπορέσουμε με νουνεχείς και προοδευτικές σκέψεις και αποφάσεις, ας αναφερθούμε στο λέγον αυτό θέμα..

          Η οικογένεια, ως το κύτταρο της κοινωνίας, είναι κάτι που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, έχει συγκροτηθεί με τον Γάμο και σκοπό την αναπαραγωγή του είδους μας, κάνοντας παιδιά για την συνέχειά μας. Την οικογένεια την συγκροτούν, ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά. Αν λοιπόν επέμβουμε στην οικογενειακή αυτή συγκρότηση και αντικαταστήσουμε τους φυσιολογικούς γονείς με δύο άλλα πρόσωπα, τα οποία, με δική τους επιλογή, δεν αναπαράγουν το είδος μας, είναι κατά τεκμήριο, αδύνατο να συνεχίσει η οικογένεια να επιτελεί τον συνδετικό ιστό και πρόοδο της κοινωνίας. Άρα είναι αντίθετο με τον προορισμό της φύσης, είναι παρά-φύση, με αποτέλεσμα να αποτελεί κοινωνικό λάθος, για να μη το χαρακτηρίσουμε κοινωνικό έγκλημα.         

          Το ερώτημα που αναφύεται, είναι ότι και αυτοί είναι άνθρωποι και δικαιούνται να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σωστό εκ πρώτης όψεως, αλλά το ακολουθούμενο ερώτημα είναι, τα άτομα αυτά, έχουν δικαίωμα σε κάτι που δεν επιθυμούν να το ασκήσουν; Κάθε δικαίωμα συνδέεται άρρηκτα με μία υποχρέωση που αναφύεται από ένα δικαίωμα. Η Υποχρέωση αυτή είναι η ανάγκη, τόσο της φύσης, όσο και της κοινωνίας, αναπαραγωγής, να κάνουν παιδιά, κάτι όμως που με δική τους επιλογή, το αρνούνται. Είναι μεν από τη φύση τους ικανοί να το ασκήσουν, αλλά το αρνούνται οι ίδιοι. Επομένως αφού αρνείσαι να ασκήσεις την υποχρέωση που σου έδωσε η φύση, δικαιούσαι να επιζητείς ένα δικαίωμα που απορρέει από αυτή σου την υποχρέωση; Άρα αυτοδικαίως λοιπόν οι ομόφυλοι στερούνται του δικαιώματος στο Γάμο, με δική τους επιλογή.

          Ως άνθρωποι όμως που ζουν σε μια δίκαιη και ευνομούμενη κοινωνία, ο τότε παντοδύναμος Ανδρέας Παπανδρέου, ξεπέρασε παλικαρίσια τα κοινωνικά ταμπού, και θέσπισε το «Σύμφωνο Συμβίωσης», και στη συνέχεια τον λεγόμενο πολιτικό γάμο το οποίο, με κάποια μεγαλοσύνη, υποκαθιστά τον γάμο. Η λέξη «Γάμος» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκκλησία και την θρησκεία, χωρίς απαραιτήτως το ζευγάρι να είναι θρήσκοι ή όχι, αλλά η όλη διαδικασία της γαμήλιας τελετής, αν την μελετήσει κανείς, θα διαπιστώσει ότι, πέραν του γεγονότος ότι του έχει εντυπωθεί η όλη αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, ως ένα σημαντικό γεγονός της ζωής του, συντελεί στη σύσφιξη των δεσμών του ανδρόγυνου και την δυσκολία διάρρηξής τους.

          Ο κύριος Πρωθυπουργός, αν έχω καταλάβει σωστά, επιθυμεί ανθρώπινα, να καλύψει του ομόφυλους σε μια σύζευξή τους, με όλα τα δικαιώματα που έχουν αυτοί του εκκλησιαστικού γάμου και σωστά. Για να επιτευχθεί όμως τούτο, δεν χρειάζεται να ψηφιστεί ένας νόμος που να επιτρέπει το Γάμο! Ας συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα δικαιώματα που παρέχει σε ένα ζευγάρι ο εκκλησιαστικός γάμος και ας τα προσθέσει στο νόμο του Συμφώνου Συμβίωσης, και θα ψηφιστεί ίσως από όλη τη Βουλή και έληξε το πρόβλημα, χωρίς κόντρες και οξύτητες και προ πάντων χωρίς τον κίνδυνο διχασμού της κοινωνίας και ιδίως του πολιτικού κόσμου. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι οι πολίτες και οι πολιτικοί, θα ενθουσιαστούν και θα συγχαρούν τον Πρωθυπουργό για αυτήν του την πρωτοβουλία, την οποία είμαι βέβαιος ότι την έχει κατά νου, ως εναλλακτική λύση, ως plan «B», που λένε οι πολιτικοί. Εγώ απλά την υπενθυμίζω ως σύμφωνος με αυτή.   

          Τόσο απλά, τόσο εύκολα και γρήγορα αν έτσι αποφασιστεί! ό.έ.δ. (όπερ έδει δείξαι). που λέγαμε στο σχολείο όταν λύναμε ένα πρόβλημα. Ούτε γάτος ούτε ζημιά, που λέγαμε στο χωριό μας.  

            Νικόλαος Αναγνωστάτος

            e-mail: nanagnostatos@gmail.com

            Thiakos.blogspot.com

No comments:

Post a Comment