Tuesday, June 20, 2000

Δημοψήφισμα για τις Ταυτότητες

Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
20.6.2000
ΨΗΦΙΣΜΑ

          Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό τη σύγκρουση της Κυβερνήσεως με την Εκκλησία.
         
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες που έχουν συνυφανθεί δια μέσου των αιώνων με μεγαλειώδεις και νικηφόρους εθνικούς αγώνες και πολλές ανθρώπινες θυσίες.

          Η διαμάχη αυτή μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι βλαπτική για την ελληνική κοινωνία, προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα, δημιουργεί διχαστικό κλίμα και είναι επικίνδυνη για την εθνική μας υπόσταση.

          Θεωρούμε την ανακίνηση της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στη ταυτότητά μας, χωρίς λόγο και τελείως αναίτια, ως πρόσχημα και απαρχή μιας σειράς μέτρων και ενεργειών, μιας μελετημένης και προσχεδιασμένης στρατηγικής απομονώσεως της Εκκλησίας από την Ελληνική κοινωνία και συρρικνώσεως του κοινωνικού της ρόλου και επιρροής.

          Εάν επιτρέψουμε να επιτύχει ο σκοπός αυτός που επέβαλαν οι δυνάμεις του σκότους και του ανθελληνισμού στην πρόθυμη να εκτελέσει τις εντολές τους κυβέρνηση, κινδυνεύει ο Ελληνισμός και η εθνική μας Ταυτότητα.

          Για το λόγο τούτο συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες της Εκκλησίας, και της ελληνικής κοινωνίας γενικώτερα, συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στις προσπάθειες της Ελληνικής Εκκλησίας, με πρωταγωνιστή τον προκαθήμενο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο να  αποτρέψει τα ανθελληνικά αυτά σχέδια, και καλούμε τις Κηφισιώτισες και τους Κηφισιώτες να παραστούν όλοι στη λαοσύναξη της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος, για να διατρανώσουμε την πίστη μας στις αρχές και στις αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Νικόλαος Αναγνωστάτος

Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς

No comments:

Post a Comment