Sunday, February 8, 2009

Αντιμτώπιση στρεβλώσεων από τα ΜΜΕ

Ε Μ Π Ι Σ Τ ΕΥ Τ Ι Κ Ο

Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού κ.Κ.Καραμανλή – Φαξ: 210 3238129
Υπόψη: Γιάννη Αγγέλου

Κοιν/ση: Γ. Γραμματέ Κ.Ε. Νέας Δημοκρατίας, κ.Ε. Ζαγορίτη – Φαξ: 210 7418119

Από: Νίκο Αναγνωστάτο

8 .2. 2009

Αφορά: Αντιμτώπιση στρεβλώσεων από τα ΜΜΕ

Αγαπητέ κ.Αγγέλου,

Απευθύνομαι σε σας, διότι πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς από σας θα περάσει.
          Επιμένω να προτείνω τις απόψεις μου, διότι ανησυχώ για την Ελλάδα και εκτιμώ και αγαπώ τον Κώστα Καραμανλή, ως τον μόνο ικανό και αποφασισμένο να        ξεβαλτώσει την ταλαίπωρη τούτη χώρα.
          Μόνο που για να μπορέσει ο κ.Καραμανλής να ενεργήσει αποδοτικά, θα πρέπει να κάνει κάτι η κυβέρνηση και το κόμμα, να «καθαρίζει» τη θολή ατμόσφαιρα που δημιουργούν σκόπιμα τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα δελτία των 8, τα οποία κυριολεκτικά στρεβλώνουν τα πάντα εναντίον της κυβερνήσεως, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, και έτσι επηρεάζεται η κοινή γνώμη και παρουσιάζεται αυτή η υστέρηση της κυβερνήσεως/Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις.

          Οι προτάσεις μου για να αντιμετωπιστούν τα πιο πάνω, είναι δύο:

          1.- Θα πρέπει να παρακολουθούνται τα δελτία των 8 και οι εκπομπές γνώμης των Ρ/Φ σταθμών, από μία επίλεκτη ομάδα ειδικών από κάθε υπουργείο και από το κόμμα, έτσι ώστε ευθύς ως λέγονται ανακρίβειες ή/και στρεβλώσεις, ενός κυβερνητικού μέτρου ή εξαγγελίας ή/και γενικότερα οτιδήποτε εναντίον της κυβερνήσεως ή/και του κόμματος, να παρεμβαίνει αμέσως ο αρμόδιος γνώστης του θέματος και να αποκαθιστά την αλήθεια! Έτσι θα ακυρώνεται κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και οι ακροατές θα κρίνουν πιο αντικειμενικά και είναι βέβαιο ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα και πολύ μπροστά από το ΠΑΣΟΚ..

          2.- Στις εκπομπές συζητήσεων για τρέχοντα πολιτικά θέματα, στις οποίες συμμετέχει κυβερνητικό ή κομματικό στέλεχος, παρατηρείται πολλές φορές το στέλεχος αυτό να μην




είναι τελείως ενήμερο και πλήρως γνώστης του αντικειμένου, ώστε να μην απαντάει σωστά και πειστικά σε ορισμένες ερωτήσεις ή ισχυρισμούς κάποιου αντιπολιτευόμενου και έτσι να εκτίθεται η κυβέρνηση ή/και το κόμμα και να επηρεάζεται δυσμενώς η κοινή γνώμη.
          Θα πρέπει λοιπόν το κάθε στέλεχος που πρόκειται να συμμετάσχει σε μια τέτοια συζήτηση, να επικοινωνεί με κάποιο γραφείο/υπουργείο αρμόδιο για το αντικείμενο της επικείμενης συζήτησης και να του παρέχεται ένα είδος non paper, με όλες τις πτυχές του θέματος και απαντήσεις σε στις πιο πιθανές ερωτήσεις ή σχόλια (FAQ).
Έτσι κανείς και ποτέ δεν θα μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση και το κόμμα από τυχόν έλλειψη ενημέρωσης του συμμετέχοντος στελέχους ή/και από κακοπιστία των αντιπολιτευόμενων, κάτι που τόσο συχνά συμβαίνει.

          Περισσότερες σκέψεις και προτάσεις, από κοντά, αν βρείτε λίγο χρόνο να με καλέσετε, μια και έχω ζητήσει συνάντηση.

          Με εκτίμηση

No comments:

Post a Comment